Landro, Jan H. : Jeg er ikke ironisk (Samtaler med Dag Solstad)

Produkt 85/118
 

Klikk for større bilde
129.00 kr
249.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

Jan H. Landro :
Jeg er ikke ironisk
(Samtaler med Dag Solstad)

Jeg er ikke ironisk er en samling intervjuer med forfatteren Dag Solstad (f.1941). I samtale med kulturjournalist Jan H. Landro kommenterer Solstad sitt eget forfatterskap, som Landro har fulgt tett gjennom de siste tjue år.

De fleste intervjuene knytter seg til aktuelle bokutgivelser, og har tidligere vært publisert i Bergens Tidende. De er stadig like ”autentiske” og farget av tidsånden og den aktuelle kulturdebatten.

I et av de siste intervjuene følger Landro Solstad på en munter og opplysende vandring på hjemlig grunn i Sandefjord. Et større, nyskrevet intervju prøver bl.a. å sirkle inn sentrale, solstadske begreper som ”det genuint romanmessige” og ”den reine roman”, samt utdype hans ml-tid.

En stor oversiktsartikkel presenterer Solstads liv og diktning. Foruten å bringe biografisk nytt stoff, viser den hans utvikling fra et modernistisk frigjøringsprosjekt på 1960-tallet, via de mer politiserte romanene i syttiårene og åttitallets kartlegging av det norske sosialdemokratiet, til eksistensielle problemstillinger igjen ble mer fremtredende i nittitallsromanene.

Utgitt av
Pax 2001
ISBN 9788253023007
Innbundet
Antall sider: 198

  [9788253023007] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 
Solstad, Dag: SVIK førkrigsår - brukt bok
Solstad, Dag: SVIK førkrigsår - brukt bok
80.00 kr