Løken, Bård og Mia Svagård: Naturlig rik

Produkt 14/20
 

Klikk for større bilde
445.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste


Bård Løken og Mia Svagård 
Naturlig rik

om norsk naturfølelse med Arne Næss og utdrag av H.D. Thoreaus livsfilosofi

Hva er det med naturen som virker så tiltrekkende? Hvorfor velger så mange her i landet å reise på hytta for å koble av? Og hvorfor er mange av oss fremdeles opptatt av et hytte- og friluftsliv i enklere former, uten for mye utstyrsjag og luksuspreg?

I denne praktboka bidrar de verdenskjente filosofene Arne Næss og Henry D. Thoreau til å belyse slike spørsmål.

Her har idéhistoriker Mia Svagård latt Arne Næss fortelle fritt, og plukket ut tankevekkende sitater fra Thoreaus samlede verker.

Videre gir boka blant annet et godt bilde av ulike natursyn i Vesten, til ulike tider.

Spennende er det å lese om hvordan tankene om et godt liv i pakt med naturen og med materielt måtehold, har holdt seg levende fra det antikke Hellas opp til vår dagers miljøbevegelse og simple living-trend.

Vi møter en sprudlende Arne Næss som på sin velkjente slentrende og undrefundige måte forteller om blant annet nordmenns spesielle forhold til natur: "Det eneste spesielle ved norsk kultur er naturfølelsen. At så mange mennesker her i landet har et så sterkt og inderlig forhold til natur. Enn for eksempel sveitsere eller svensker. Alt det andre, ja det har jo også andre land og folk."

Hvis noen skulle være i tvil om hvorfor nordmenn har et slikt lidenskapelig forhold til natur, så fjernes den helt i møtet med Bård Løkens fascinerende foto av kjær og nær norsk natur. Løken er for øvrig en av Norges mest anerkjente naturfotografer, og har samarbeidet med kjente forfattere som Lars Saabye Christensen og Erlend Loe.

Arne Næss' livsfilosofiske bidrag er velkjent, mens naturfilosofen Thoreau kanskje er noe mindre kjent for det norske publikum, selv om hans klassiker Walden - Livet i skogene ble nyutgitt i vinter og fikk en del oppmerksomhet.

Noe av det mest slående ved Thoreau, er at hans tekster fremdeles treffer oss, selv 150 år etter hans tid: "Vårt byliv ville stagnere om det ikke var for de uutforskede skoger og marker som omgir oss. Vi behøver den ville natur som en forfriskende styrkedrikk..." Thoreau viste i praksis at en kunne ha et rikt liv med enkle midler, i pakt med naturen.

Essensen av denne livsfilosofiske tenkningen presenteres på en delikat måte, med sitater som akkompagneres av Bård Løkens flotte og relevante foto. Alt i alt en fengende naturbok for både øye, hjerte og hjerne.

Utgitt av Tun Forlag 2007
ISBN 9788252931396
Innbundet
Antall sider: 237

  [9788252931396] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 

Våre vanligste sommerfugler
165.00 kr
 

 
Skard, Olav: Ville vekster røtter i kulturhistorien
Skard, Olav: Ville vekster røtter i kulturhistorien
375.00 kr
 

 

Våre beste matsopper
175.00 kr
 

 
Skard: Jord- og hagebruksvekster
Skard: Jord- og hagebruksvekster
429.00 kr
 

 

Våre vanligste fjellblomster
175.00 kr
 

 
 
     
 
 
Kunder som har kjøpt dette produkt har også kjøpt
 
 
Widlundh, Susanna: Prydgress

En nydelig bok om praktfulle hageplanter som kan ta pusten fra deg. -La deg inspirere og fascinere. les mer...

349.00 kr