Huitfeldt, Johanne: DRØMMEN OM KINA

Produkt 4/28
 

Klikk for større bilde
448.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

Johanne Huitfeldt:

DRØMMEN OM KINA
kineserier fra europeiske slott til norsk folkekunst

Drømmen om Kina har levd lenge i Norge. Den slo rot i norsk folkekunst og kom hit til landet via europeiske hoff, omreisende kunstnere og med "ostindiafarerne".

Kineserier ble mote i Europa på 1600-tallet og nådde sitt klimaks på 1700-tallet, men har aldri helt forlatt oss.

Forfatteren gir oss med denne boken et viktig bidrag til vår forståelse av hvor tidlig og hvor omfattende vårt land ble påvirket av kinesisk kultur.

"Denne spennende boken er et viktig bidrag til vår forståelse av hvor tidlig og hvor omfattende vårt land ble påvirket av kinesisk kultur. Vi har alle sett og opplevd dører og møbler uten egentlig å få tak i sammenhengen," sier Per Ditlev-Somonsen i forordet.

"Lekkert om kineserier [...] En interessant og vakker stil, det ser vi av Johanne Huitfeldts nye bok "Drømmen om Kina" - et praktfullt verk med bilder av kineserier fra by og bygd som er så delikate at man har vansker med å legge den fra seg. Forlaget har riktig tatt spanderbuksene på og presentert mengder av fargelagte eksempler (hentet fra dels privat eie) for oss. Man gleder seg storlig - om man da har noen sans for design, kunst, interiør. Men også over over forfatterens mange nye opplysninger om relativt ukjente norske kunstnere som arbeidet med kineserier [...] På plussiden kommer de 250 gedigne illustrasjonene. Og dette at boken forteller en historie som vel bare de færreste har hørt før." Yngvar Ustvedt, VG.

Gjennomillustrert i farger

Utgitt av Andresen & Butenschøn 2002
ISBN: 9788276941067
176 sider
Innbundet

  [9788276941067x] 
Skriv ut produktark