SOLBÆR av Stine Mølstad m.fl.

Produkt 8/28
 
SOLBÆR av Stine Mølstad m.fl.
Klikk for større bilde
329.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

Stine Mølstad - Arild Kristiansen - Charlotte Holberg Sveinsen:
SOLBÆR
oppskrifter, helse og dyrking


Med Stine Mølstads bok SOLBÆR bringes solbær for alvor inn i det moderne kjøkken. Det er en praktfull og personlig bok, full av Arild Kristiansens følelsesladde foto og Charlotte Holberg Sveinsens lekre oppskrifter. Men boken er mye mer enn en vakker kokebok, den forteller også historien til et gårdsbruk og peker ut veien fremover for dette litt glemte bæret.

TRADISJONELT har solbær vært brukt til saft og syltetøy og har alltid vært viktig i kostholdet. Den særegne lukten bringer fram minner om bestemors medisindrikk og skiturenes solbærtoddy.

SMAKEN gir mange muligheter. Ved å fryse eller tørke bærene er de tilgjengelig hele året. Bladene kan også tørkes. Her er oppskrifter på både enkel og noe mer kompliserte retter. Solbær passer både til kjøtt, vilt og fisk. Den kraftige smaken er helt fantastisk til kaker og desserter, gir noe ekstra til bakverket og til julens godteri.
I tillegg passer solbær utmerket til gløgg, smoothies og ulike former for drikke. Solbær er også populær og sunn barnemat. Boken er full av tradisjonelle og nyutviklede oppskrifter fra inn- og utland.

HELSE OG SUNNHET har alltid vært knyttet til solbær. Men mange vet ikke hvordan de skal bruke vitaminskatten de har i hagen sin. Høy konsentrasjon av C-vitaminer og antioksidanter kan blant annet bidra til å forebygge hjerte-karsykdommer, kreft og aldersdemens, samt styrke immunforsvaret. En helsebombe rett og slett!

DYRKING av egne solbær er noe alle kan klare. Solbær trives godt i Norge og i denne boka finner du råd om hvordan du kan dyrke din egen busk i hagen, på verandaen eller på bordet.

STINE MØLSTAD (f.1970) - tekst og idé
Stine er solbærbonde og kommunikasjonsrådgiver. Hun driver Mølstad gård vestre i Ringsaker ved Mjøsa, og har Norges største solbærproduksjon. Stine har mange års erfaring innen PR, kommunikasjon og reklame. Hun har bygget opp egen merkevare for gårdens solbærprodukter og er en mye brukt foredragsholder.
Hun tar oss med til sin solbærverden og deler generasjoners solbærerfaring med oss. Hun bringer solbær inn i det moderne kjøkken og har fagfolket på sin side.

CHARLOTTE H. SVEINSEN (F. 1977) - mat og oppskrifter
Charlotte har siden 2002 vært bosatt på Helgeøya. Hun er lidenskapelig interessert i mat, råvarer og matlaging. I 2008 startet hun Skafferiet på Hovinsholm, som er en landlivsbutikk og café med hjemmebakst. I denne boka har hun utviklet de fleste av oppskriftene og laget maten.

ARILD KRISTIANSEN (f.1976) - foto
Arild er grafisk designer og fotograf med en bachelor fra Central Saint Martins i London. Han jobber til daglig i M8 design på Kapp. Arild er lidenskapelig opptatt av å skape og inspirere gjennom det visuelle språk.

Boken forteller gårds- og kulturhistorien knyttet til gården Mølstad vestre. Stine Mølstad, som nå driver gården, gir dyrkingsråd både til alle med et par busker i hagen og til de som har litt større produksjon.

Utgitt av Messel forlag / Tun forlag  2005, 2. utg. 2011
ISBN
9788252928617
Stort format
175 sider

  [9788276310870] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 
TUTTI FRUTTI - frukt og fristelser
TUTTI FRUTTI - frukt og fristelser
249.00 kr
 

 
Skard: Jord- og hagebruksvekster
Skard: Jord- og hagebruksvekster
429.00 kr
 

 
Wong, James: URTER for helse og velvære
Wong, James: URTER for helse og velvære
419.00 kr
 

 
Finngaard, Kari: Mitt landlige kjøkken
Finngaard, Kari: Mitt landlige kjøkken
419.00 kr
 

 
KJØKKENHAGE dyrk økologisk - for norsk klima
KJØKKENHAGE dyrk økologisk - for norsk klima
475.00 kr