Turgleder - Parker i Oslo

 
Turgleder - Parker i Oslo
Klikk for større bilde
419.00 kr
Lager
Påmeld Ønskeliste

Turgleder - Parker i Oslo

- Parker og grøntområder i din nærhet

Forfattere og fotografer: Svein Grønvold og Tor Møllebak

Opplev det grønne Oslo! 30 turer i parker/grøntarealer beskrives med kart, lekre bilder, praktisk info og kuriosa.

Et variert utvalg av parker, grønne korridorer og andre større grøntarealer i Oslo presenteres med kart, nye og historiske bilder, samt tekster med faktastoff om særegenhet, beliggenhet, historie, navn, naturforhold, byøkologi, utforming, utsmykning sagn og historier.

Dette er en bok til stor glede og nytte for alle som er bruker Oslos grøntområder og for alle som er interessert i lokalmiljøet, landskapsutformingen og byutviklingen i Oslo.

Kan en storby og opplevelse av friluftsliv la seg kombinere? Her er det herved bevist! I denne boka retter vi oppmerksomheten mot de mange grønne lungene i selve byen. Vi har gått opp 30 turer som går gjennom et stort antall parker og grøntområder og viser et variert utvalg av turmuligheter med aktiviteter og opplevelser, året rundt.

Hver tur presenteres med et detaljert kart samt en liten faktaboks med opplysninger om hvor lang tid du bør beregne, hva slags terreng du møter og hvordan du kommer deg til turens startpunkt. I tillegg er det symboler for hver tur som viser diverse fasiliteter som ballbane, lekeplass, bade/plaskemuligheter etc.

Tor Møllebak er tredje generasjon Osloborger. Han er utdannet lærer, samt cand. mag. i samfunnsfag med fagene statsvitenskap, sosiologi og sosialantropologi(Universitetet i Oslo). Har 30 års erfaring fra Osloskolen med systematisk bruk av parker og grøntområder til undervisnings- og aktivitetsformål. Svein Grønvold er utdannet som Natur- og miljøvernkandidat (Høgskolen i Telemark). Han både fotograferer og skriver.

Utgitt av Tun forlag 2011
ISBN 9788252933437
Innbundet

Antall sider: 208

  [9788252933437] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 

HISTORISKE HAGER
345.00 kr
 

 

Løken, Bård og Mia Svagård: Naturlig rik
445.00 kr
 

 

Skår / Gjørven: Veikantflora
325.00 kr
 

 

Danielsen, Marit Arnekleiv: Landlige hager
298.00 kr
 

 

Våre vanligste sommerfugler
165.00 kr
 

 
 
     
 
 
Kunder som har kjøpt dette produkt har også kjøpt
 
 
Bærboka alt om bær fra natur og hage av Kirsten Winge Bærboka alt om bær fra natur og hage av Kirsten Winge

Hva med en enkel blåbærdram som en avslutning på høstens viltmiddag? Eller bringebæreddik til sommerens salater? Og hva med å… les mer...

395.00 kr
Våre vanligste fjellblomster

Av Ove Bergersen og Kirsten Winge.Ved hjelp av tekst og illustrasjoner blir du kjent med 63 av våre viktigste fjellblomster

les mer...

175.00 kr
Frølich, Wenche: Knallgode brød

Wenche Frølich kjenner kornets indre hemmeligheter ettersom hun har forsket på mel og brød i mange år. I denne boken… les mer...

385.00 kr
Våre vanligste sommerfugler Våre vanligste sommerfugler

Av Ove Bergersen og Kirsten Winge. Bli kjent med 63 av våre vanligste sommerfugler les mer...

165.00 kr