Beevor, Antony: STALINGRAD

Produkt 78/109
 

Klikk for større bilde
60.00 kr
348.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

 

Antony Beevor:
Stalingrad
Oversatt av Bertil Knudsen

Etter å ha erobret nesten hele Europa, gikk Hitler med full kraft løs på Russland. Bare i løpet av de første seks ukene av operasjon Barbarossa tok Wehrmacht tre millioner russiske fanger. Tyskerne syntes ustoppelige, og Stalin startet evakueringen av Moskva.

Men i byen Stalingrad lyktes det russerne for første gang å stagge Hitler. Blitzkrigtaktikken viste seg ubrukelig i Stalingrads gater, der tyskerne måtte betale dyrt for erobringen av hvert eneste rom i hvert eneste hus. Etter en lang og grusom vinter var Paulus´ sjette armé omringet og tre hundre tusen tyske soldater overgav seg. Men da hadde mer enn tre millioner mennesker mistet livet.


Anthony Beevors dokumentarbok om beleiringen av Stalingrad regnes som et mesterverk , og har mottatt priser over hele verden. Beevor skrev boken etter omfattende studier av russiske arkiver, som gav nytt innblikk i den sjokkerende måten russerne førte krigen på og et detaljert bilde av hvordan katastrofen utviklet seg for den VI tyske Armé.

Stalingrad gjenskaper med isnende nærvær historiens kanskje verste slag, og handler like mye om krigens redsler som om militære strategier.Dagboknotater og brev løfter fram enkeltskjebnene og kaster samtidig lys over det som skjedde på en langt større skala.

Resultatet er en gripende levendegjøring av et av Europas mørkeste øyeblikk.
Stalingrad presenterer den menneskelige og militære tragedien mer levende, presist og veldokumentert enn noe annet tilsvarende verk.

Presse

«Maken til bok! Her klistres man til lesningen fra første til siste side. Anbefales på det varmeste»
Terningkast seks, Yngvar Ustvedt, VG

«Boken er en bragd»
Per Anders Madsen, Aftenposten

«Spennende, helt avsindig besettende.. Urrah! Stalingrad!»
Espen Søbye, Dagbladet

«Detaljene brenner seg inn i leseren»
Bergens Tidende

«Beevor har levert noe som må være nærmest en komplett krigshistorie» Tuva Gry Øyan, Klassekampen

«En dokumentasjon av kampvilje og lidelse hinsides det man skulle tro var menneskelig mulig». Frederik Wandrup, Dagbladet


«Det krigsstrategiske spillet gjør det spennende, helt avsindig besettende, og det er bare å bekjenne: Herregud jeg har syndet! Og det verste er: jeg angrer ikke.
Det var vidunderlig å sette en strek over de korrekte innvendingene og bare gi seg hen.
Jeg kommer til å gjøre det igjen. Men først en stille stund ved monumentet for Den røde armé på Vestre gravlund i Oslo. Urrah! Stalingrad!» Espen Søbye, Dagbladet

«Fremragende populærhistorie om slaget som ble det psykologiske vendepunkt under den annen verdenskrig. Stalingrad er en gripende beretning om hvordan 300000 av Hitlers seiersvante soldater omringes og går til grunne i Stalingrads gråkalde ruiner. Boken er en bragd, oversatt til 20 språk, og er blitt en internasjonal bestselger siden den kom ut i 1998. Bare i Storbritannia er den solgt i en halv million eksemplarer.»

Per Anders Madsen, Aftenposten

«Det mesterlige ved boken er at den er i stand til å vise selve omfanget av slagets redsler, som mangler sidestykke i all vestlig erfaring.Denne gripende beretningen vil være standardverket som alle andre verk må måle seg opp mot. Ganske enkelt brilliant.»
The New York Times


Utgitt av Spartacus 2005, 3.opplag
ISBN 9788243002630
Innbundet
Antall sider: 447

  [9788243002630x] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 
Sanness, John: Stalin og vi - brukt bok
Sanness, John: Stalin og vi - brukt bok
60.00 kr
75.00 kr
 

 
Brekstad, Kolbjørn: Folkefrelseren
Brekstad, Kolbjørn: Folkefrelseren
125.00 kr
299.00 kr
 

 

Einhorn, Lena: Ninas reise en overlevelseshistorie
149.00 kr
268.00 kr
 

 
Fischer, John: HVA FRYKTER HERRENE I KREML? - brukt bok
Fischer, John: HVA FRYKTER HERRENE I KREML? - brukt bok
60.00 kr
70.00 kr
 

 
 
     
 

Handlekurven din er tom

Nyhetsbrev

Antikvitetsleksikon - Ellen Ørnes

249.00 kr