Cornwell, Patricia: De dødes bok - brukt bok

Produkt 204/211
 

Klikk for større bilde
80.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

Patricia Cornwell 
De dødes bok

Patricia Cornwells femtende roman i serien om rettsmedisiner Kay Scarpetta

Etter flere vonde år begynner rettsmedisiner Kay Scarpetta å finne igjen likevekten. Hun har startet ny praksis i Charlotte, og hun er forlovet med Benton Wesley.

Sammen blir de tilkalt til en spektakulær drapssak i Roma. En amerikansk statsborger er funnet død, myrdet på bestialsk vis. Liket av det seksten år gamle, blendende vakre tennis-esset Drew Martin blir funnet like ved Piazza Navona, og det italienske politiet ønsker støtte fra amerikansk ekspertise. Mishandlingen av den unge jenta er grotesk og illevarslende: Alt tyder på at gjerningsmannen kommer til å slå til igjen. Hvem kan ha begått en så gruoppvekkende udåd? Det synes åpenbart at en svært syk sjel står bak, blant annet er jentas øyne tatt ut og hulrommene fylt med sand.

Etter å ha bidratt etter beste evne, er det på tide for Scarpetta og Benton Wesley å vende hjem til mer dagligdagse gjøremål. Likevel slipper de ikke unna Roma-saken, den forfølger dem hjem på uventede måter: I to ulike og tilsynelatende uavhengige kriminalsaker dukker sanden opp, sand med nøyaktig samme sammensetning som de fant bak øyelokkene til stakkars Drew Martin. Sanden inneholder mineraler som verken forekommer naturlig i Roma eller i områdene rundt jentas hjemsted Charlotte, samt anselige mengder av kruttslam. Hvor kommer den fra? Samme type sand dukker også opp i vinduskarmen i et forlatt, fasjonabelt hus i strandkanten i Charlotte, og på en medaljong som blir liggende utenfor Scarpettas hus etter en skyteepisode. Hva er sammenhengen?

Etterforskningen avslører at kvinnen som er savnet fra strandhuset var langt fra lykkelig. Hennes datter druknet i svømmebassenget i et ubevoktet øyeblikk, og moren har aldri tilgitt seg selv. Hun har gjort livet sitt til en runddans av rus og elendighet, og mannen har forlatt henne. Drew Martins liv var ved nærmere ettersyn heller ingen dans på roser. Hun var gjest på det sosialpornografiske tv-showet til psykologen Dr. Self like før hun dro til Roma, og det samme var eieren av det fasjonable strandhuset. Kan dét være en sammenheng? Scarpettas Nemesis Dr. Marilyn Self, psykologen med det passende etternavnet, lurer i kulissene, på mer enn en måte. Ovenpå det hele er Dr. Selfs eksmann leder på det psykiatriske sykehuset der Benton jobber, så hun kan legge seg inn der når det passer henne.

Etterforskningen av disse sakene er krevende nok i seg selv, men nok en gang får Scarpetta en følelse av at det ligger noe personlig bak mye av det som skjer. Etter at hun kom hjem fra Roma sammen med Benton, har Marino ikke vært seg selv. Han lar seg åpenbart manipulere av sin nye flamme - men hva eller hvem er det som motiverer henne? Den trofaste sekretæren Rose er alvorlig syk, Marino er ikke til å regne med, og Benton er i en annen delstat - heldigvis er Scarpetta fremdeles blant de skarpeste knivene i skuffen, og Lucy holder øye med henne, som en topptrent skytsengel.

Det er en hendelse hver gang det kommer en ny bok fra Patricia Cornwell. Hennes glitrende bøker om den kvinnelige rettsmedisineren Kay Scarpetta satte i gang en strøm av bøker, tv-serier og filmer om de vitenskapelige sidene ved en politietterforskning. Livet til Scarpetta har i løpet av de siste årene nesten overgått jobben når det gjelder dramatikk og spenning, men i De dødes bok er det igjen den bestialske drapssaken som er motoren i boka. Det er heldigvis ikke alle som har så mye spenning i hverdagen som Kay Scarpetta!

Utgitt av Gyldendal / Bokklubben 2008
ISBN 9788252569056
Innbundet, smussomslag
Antall sider: 399
Brukt bok

  [1509081452] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 

Cornwell, Patricia D. : Svart notat - brukt bok
80.00 kr
 

 
Cornwell, Patricia: Spyflue - brukt bok
Cornwell, Patricia: Spyflue - brukt bok
60.00 kr
 

 
Egeland, Tom : Fedrenes løgner
Egeland, Tom : Fedrenes løgner
149.00 kr
399.00 kr
 

 

Wekre, Eirik: Operasjon isbjørn - thriller
99.00 kr
389.00 kr
 

 

Clark, Mary Higgins: Den siste dansen - brukt bok
60.00 kr
 

 

Matera, Lia: Den enes død - brukt bok
60.00 kr