Faldbakken, Knut: Turneren - brukt bok

Produkt 136/210
 

Klikk for større bilde
50.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste


Knut Faldbakken :
Turneren

En Jonfinn Valmann-krim

Elise Valmoe bor i sin egen enebolig i Østregate i Hamar, men befinner seg ofte i en litt annen virkelighet enn verden rundt henne. Hun har et godt øye til Jacob Lind på eldresenteret. Men så dør Lind etter en fest som kanskje ikke var helt anstendig, og Elise får til sitt sjokk høre at hennes hjelpeløse venninne Edith Sommer skal ha vært hans forlovede.

Hamar-politiet er på sin side egentlig mer overrasket over at den tilsynelatende pyntelige herren viser seg å være en svært uhåndgripelig person. Virkelig mistenkelig blir likevel ikke saken før det skjer nok et dødsfall. I Elises hage finner de liket av Edith Sommer, seksuelt mishandlet og maltraktert. Og på korset henger Jesus, muskuløs og forlokkende.

Turneren er en krim smidd av ekte Faldbakken-materiale, hentet fra småbyens underbevissthet, sinnets erotiske bunnfall og menneskets ustoppelige lyst på det vakre og kostbare.

Utdrag fra boka:
"Det var et fotografi, et gammelt familieknips i svart-hvitt. Det vil si, en del av et, halvparten var revet av. Valmann husket lignende bilder fra foreldrenes fotoalbum, uskarpe gjengivelser av fjerne slektninger eller andre som foreldrene hadde kjent. Alltid dystre i oppsynet i den svart-hvite kopien. Alltid med den smale, hvite margen omkring, og den takkete kanten. Gjengangere fra en annen tid.
Bildet viste tre figurer som satt på en hagetrapp, et lite barn og to ungdommer, en gutt og en jente, gutten blond og kortklipt med et langt, tenksomt ansikt, jenta mørkhåret med en lys sløyfe i håret og en mutt geip om munnen. Men den vesle, lyse jenta på fanget hennes, smilte med perletennene sine og vinket til fotografen. En person til hadde stått ved siden av dem, men var revet vekk. Bare en del av skulderen på en herrejakke var synlig.
– En familieidyll uten foresatte, mumlet Anita Hegg."

Utgitt av Gyldendal 2004
ISBN 8203331693
Innbundet
Antall sider: 329
Brukt bok

  [1302181648] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 

Faldbakken, Knut: Totem
149.00 kr
389.00 kr