Opstad, Steinar: Avhymninger dikt

Produkt 58/64
 

Klikk for større bilde
248.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

Steinar Opstad
Avhymninger

dikt

Steinar Opstad har en helt særegen stemme innen den unge, norske lyrikken, og han bygger sitt eget poetiske univers for hver utgivelse. Dette billedlige universet utdypes og forsterkes gjennom årets samling Avhymninger.

Mange vil nok se at Steinar Opstad har utvidet sitt poetiske repertoar. Denne gangen skriver han også samfunnsaktuelle dikt. Tenkning omkring klassetilhørighet, tro/ikke-tro, deltakelse og passivitet inngår som noen av de tema forfatteren behandler.

Portretter av venner i livet og i litteraturen bidrar også til å gjøre denne diktsamlingen annerledes enn hans øvrige. Det er en rik og mangslungen diktsamling Steinar Opstad gir ut i år.

Om Avhymninger

«Säregen och betvingande poetisk röst från Norge»

«Det finns hos denne poet också en djup enkelhet som inget har med publikfrieri att göra utan snarare med en strävan efter språklig sannfärdighet, efter en naken närvaro i skrivakten. Genom det solitära vidrör hans dikt något gemensamt, lite som hos Ekelöf.» 
Erik Bergqvist, Svenska Dagbladet

«Sterke og gode dikt»
Hans H. Skei, Aftenposten

«Dikt å bli glad i» 
Arne hugo Stølan, VG

 «Enkelt og gåtefullt»
Jan Jakob Tønseth, Dagbladet

«Dette er stor poesi. Det er levende, kraftfulle og framkommelige små dikt som i all sin konkrete enkelhet treffer og som virker, som igangsetter, lever. Jeg må flere ganger henvende meg til sidemannen under lesningen og slippe fra meg et begeistret utrop; fanken, så bra!»

Astrid Hygen Meyer, NRK P2

«Kvalitetspoesi om diktets plass i verden»
Sindre Ekrheim, Bergens Tidende

«Tittelen på Steinar Opstads 'Dikt i utvalg', som kom for tre år siden, var Det jeg synger om er enkelt. Også den nye samlingen er enkel og enestående god.

Samtidig er diktene kompliserte nok til å gi arbeid til lesere i generasjoner framover. Opstads poesi er noe av det aller beste som utgis på norsk, omkring det andre årtusenskiftet e.Kr., en tidsregning diktene står både i et kjærlig og et kritisk forhold til.»
Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Det er en veldig og opprørende kraft i disse stillfarende diktene. Samtidig som Steinar Opstad nå demper bruken av opphøyde ord, lades diktene med et større potensial til å gå direkte inn på smerte og overgrep, men også til å kalle på en større medmenneskelighet, mer forståelse, forstand. Steinar Opstads nye diktsamling utfordrer både lettvinte teologiske forklaringer, den er stillfarende men eier samtidig en veldig og opprørende kraft.»

Knut Ødegård, Vårt Land

«Det vi kan slå fast, nå som før, er at Steinar Opstad uansett besitter en av de lyriske stemmene her på berget som det virkelig er verdt å lytte til. Og hver gang han oppløfter sin røst er det - nettopp oppløftende, et av høydepunktene i poesiåret.»

Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad

Utgitt av Kolon forlag 2009
ISBN 9788205385078
Innbundet
Antall sider: 61
Brukt bok

  [1503041310] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 
VINDUET NR.1 2005 59.årgang - brukt bok
VINDUET NR.1 2005 59.årgang - brukt bok
50.00 kr
 

 
 
     
 

Handlekurven din er tom

Lord Byron : Don Juan II

150.00 kr
298.00 kr
Nyhetsbrev