Kari Finngaard:
Mitt landlige kjøkken
Dette er en bok som er en hyllest til mormors gode mat og markens grøde, hvor det 'jordnære kjøkkenet' er et gjennomgangstema.
Gleden ved å plukke bær og sopp og ta vare på alt naturen kan by på er forutsetningene for rettene. Å lage mat sammen fra eget forråd gir dobbel nytelse.
- Mormormat
Nytt liv til gamle, gode oppskrifter
- De glemte røttene
Rotfruktene puttes i smakfulle supper, grønnsaksmos og duftende ovnsretter
- Den allsidige frukthagen
Sylting og safting tilrettelagt for dagens kjøkken
- Hjemmebakt
Smak og duft fra egne brød og kaker
- Soppskogens fristelser
Sopp er like godt i suppe og på pizza som i salaten
- God jul
Julestemning skapes med glassmestersild, juleskinke, rødvinspunsj og krumkaker
Boka er et samarbeid mellom Tun forlag og magasinet Lev Landlig.
Kari Finngaard er forfatter, fotograf og fast matskribent i Lev Landlig. Hun er opptatt av alle bordets gleder og mener at god sanselig mat kan gi livet et ekstra løft.
Hun har utgitt bøkene Matgleder fra mitt husmannskjøkken, Gaver som smaker, Til bords med roser og Vårt daglige brød.
Utgitt av Tun forlag 2009 ISBN 9788252932737
Innbundet
Antall sider: 236 sider
Gjennomillustrert
|