Andersen, Anders T. : Thomas Olsens første verdenskrig

Produkt 305/420
 

Klikk for større bilde
189.00 kr
389.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

 

Anders T. Andersen
Thomas Olsens første verdenskrig

Hvor mye tåler et menneske før det går til grunne? Og hva er prisen for å holde ut? Når Thomas Olsen får beskjed om at Fattern er død - hans gamle, fordrukne far - kommer minnene tilbake med full kraft.

Vi følger Thomas tilbake til da han måtte forsvare seg og lillebroren mot deres egen far - og forsvare faren og resten av familien mot omverdenen. "Thomas Olsens første verdenskrig" har flere uforglemmelige scener og en hovedperson det er umulig ikke å la seg berøre av. Den griper tak i leseren fra første side og brenner seg fast lenge etter at lesningen er over.

«Skammen satt som ei klo i brøstet, satt der inne og ulma og svei, som en ovn med dårlig trekk. Vi sa aldri et ord tel noen, sa ikke no tel hverandre heller. Vi tia om alt som hadde med drekkinga å gjørra, sa ikke et forbanna ord. Vi gikk der bare.»

"Andersen skriver som Lars Saabye Christensen og det er et stort kompliment. (...) Forfatteren skriver med et sjeldent og forfriskende overskudd (...) en roadmovie skrudd inn i et langt dypere mørke enn Saabye Christensen sitt."
Kjell-Richard Landaasen, Vårt Land

"Nådeløs norsk runaway-roman (...) Andersen lykkes i å mane fram en ung gutts angst og desperasjon med nesten uutholdelig troverdighet. (...) Med dette rivjernet av en bok er Anders T. Andersen noe så kjærkomment som en debutant det koster å utsette seg for."
Ole Øyvind Sand Holth, Dagbladet

"... dette er ei bok du ikkje les utan at ho set merke etter seg."
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen (terningkast 5)

"... Anders T. Andersens geniale dramaturgi og overveldende evne til å skape troverdighet i det ufattbare grusomme gjør denne romanen til et oppsiktsvekkende debutverk. (...) Andersens genuine talenter og enorme skaperkrefter, nå også som forfatter, er udiskutable."
May Grethe Lerum, VG

"Overtydande debut om å overleve mot alle odds (...) Med denne boka demonstrerer han at han også sjølv har ei sterk forteljarstemme."
Audun Sjøstrand, Bergens Tidende

"Viljen til å utforske det ekstreme, gjør denne romanen spesiell (...) Selv om 'Thomas Olsens første verdenskrig' fremstår som en ualminnelig dyster studie i mange nyanser av svart, er den ikke uten en slags barsk, lakonisk humor."
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten.

"Han er en skildrer som får både mennesker og natur til å leve (...) Samtidig som han er uutholdelig nærgående, lar han så vidt mye stå igjen usagt at vi ikke blir overlesset. Og han gir begrepet 'løvetannbarn' både innhold og ansikt som sitter. Fast!"
Ivar Olstad, Gudbrandsdølen Dagningen


Utgitt av Aschehoug 2010
ISBN 9788203195884
Innbundet
Antall sider: 356

  [9788203195884] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 

Henriksen , Levi : Kjære deg min kjære
129.00 kr
249.00 kr
 

 
Desai, Kiran: Tapets barn - brukt bok
Desai, Kiran: Tapets barn - brukt bok
50.00 kr
 

 
Knausgård, Karl Ove: UTE AV VERDEN
Knausgård, Karl Ove: UTE AV VERDEN
60.00 kr
129.00 kr
 

 
Haddon, Mark: Noe til besvær - brukt bok
Haddon, Mark: Noe til besvær - brukt bok
50.00 kr
 

 

Stien, Laila: Hjem til jul - fortellinger
60.00 kr
329.00 kr
 

 

Sebold, Alice: Alle mine kjære - brukt bok
50.00 kr