Carling, Finn: Forstenede øyeblikk - brukt bok

Produkt 12/420
 

Klikk for større bilde
60.00 kr
80.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste


Finn Carling
Forstenede øyeblikk 

roman

Bokens baksidetekst:
Vet ikke hvor mange ganger jeg hadde vært i atelieret før jeg la merke til det: Ansiktet i stenblokken. Efter en stund så jeg også to magre hender. Resten av mennesket var ikke kommet ut av stenen, men måtte ha vært underveis da Markus døde. Føltes det som å bli sperret inne som ufullbrakt.? Stivnet i en overgang? Stanset i en fødsel? Skjønt fødsel. Det var ansiktet til en middelaldrende mann. Hendene virket enda eldre, kanskje fordi senene sto som spente buestrenger under skrukket hud. De holdt om noe. Et rekkverk?

Billedhoggeren Markus samler menneskeskjebner og meisler dem i sten. Han går ikke av veien for kynisk å bruke andre - også sine nærmeste - i kunstens tjeneste. Nå er han død, på uforklarlig vis. Og mange år senere møter vi hans enke, Johanne, i det store huset og den overgrodde haven der de en gang levet sammen.

Romanen åpner med at Johanne blir oppsøkt av en ung pike som det er noe underlig kjent ved. Gjennom samtaler med henne konfronteres Johanne med fortiden og minner hun blir tvunget til å hente frem fra glemselen. Hvem er den unge piken? Hvordan kan det ha seg at hun kjenner til alle de skjebnene som Markus har omskapt til skulpturer? Hvordan døde egentlig Markus?

Forstende øyeblikk stilller flere spørsmål enn den gir svar. Med en åpenhet for livets og dødens mange muligheter lodder Finn Carling dypt i konflikten mellom kunsten og det levde liv.

Finn Carling mottok i 1999 Norsk Kulturråds ærespris for sin verdifulle innsats for norsk kulturliv. Siden 1949 er det kommet et femtitalls utgivelser fra Carlings hånd: romanere, noveller, dikt, dramtatikk, psykologisk-sosiologiske undersøkelser, debattbøker.

Utgitt av Gyldendal 2000
Innbundet, smussomslag, liten 8vo
Isbn 82-05-27337-5
Brukt bok

  [201151433] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 

Carling, Finn: Under aftenhimmelen - brukt bok
60.00 kr
 

 

Carling, Finn: FABEL X - brukt bok
60.00 kr
 

 

Carling, Finn: ØYNENE I PARKEN - brukt bok
60.00 kr
90.00 kr
 

 
Carling, Finn: TÅRNSEILEREN - brukt bok
Carling, Finn: TÅRNSEILEREN - brukt bok
60.00 kr
70.00 kr