Hovden, Magne: Sameland

Produkt 315/420
 

Klikk for større bilde
60.00 kr
349.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste


Magne Hovden:
Sameland

roman

Roy Åsen og Leif Samuelsen jobber på Posten i Kirkenes. De er to middelhavsfarere som er over middels glad i pølser og potetgull og drømmer om et bedre liv. En dag får de en idé: Kanskje de kan lage et Sameland for å lokke til seg japanske turister?

Utstyrt med noen reinsdyrskinn, russersprit blandet ut med einebær og konditorfarge og en god porsjon naiv optimisme, går de i gang med å snekre på fremtidsdrømmen. Men alt går ikke slik de hadde tenkt.

Magne Hovdens uttalte mål med denne boken - som er kanskje ørlite inspirert av Arto Paasilinna iblandet Pondus - er først og fremst å glede og underholde leseren.

"Det er en bok som i god Robbie Williamsk ånd gauler let me entertaaaain yooou fra første side (... )
Magne Hovden har et klart humoristisk talent, tydeliggjort gjennom skrå observasjoner og smarte replikker, uten at det virker påklistret tilgjort."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Han vet hva han driver med og hvorfor. Han skriver med humoristisk snert og presisjon, med et skarpt øre for den virkelig gode dialogen."
Leif Ekle, NRK

"Først og fremst avslører Hovden en oppriktig kjærlighet til folket lengst der nord ... en vittig norsk debutroman ... sjarmerende".
Cathrine Krøger, Dagbladet

"... absurd og hysterisk morsom ... utrolig fornøyelig ... Det er lenge siden jeg har lest ei bok og ledd høyt og hjertelig underveis ... Reiselivsnæringen i Sør-Varanger blir aldri det samme etter at du har lest Magne Hovdens bok 'Sameland'."
Anne Mette Bjørgan, Sør-Varanger Avis

"... den som greier å lese denne romanen utan å le - mange gonger - må mangle eitt eller anna gen. (...) Forfattaren må ha hatt det artig medan romanen blei til. Eg hadde det også under lesinga."
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

"Det er tydelig å se at Magne Hovden har en fortid som latterens litterære tjener for det er ikke særlig langt mellom de morsomme dialogene, de infame skildringene. En burlesk humor gjennomsyrer beretningen og driver historien fremover. Samtidig, ingen humor uten alvor ..."
Silje Stavrum Norevik, Bergens Tidende

"Dette er Tommy Wirkola, Arto Paasilinna og Pondus i god blanding. Vil du ha deg en god latter så er dette boka for deg."
Solgunn Solli, Altaposten

"Når Sameland er morsom, er den veldig, veldig morsom ... (en scene) fremkalte så hissige latteranfall hos meg at jeg ikke klarte å slutte å le ... Dessverre leste jeg utdraget på en flytur, og det var ubeskrivelig pinlig å le til krampa tok meg foran sidemannen, som utvilsomt trodde at jeg var gal ... Hvis du likte filmen "Kill Buljo", bør du lese denne boken."
Fra bokbloggen "Lines bibliotek"

"Magne Hovden har en utrolig sans for humor, og han skriver på en hylende komisk måte. Med 'Sameland' får han det til en glimrende blanding av bitende satire, ironi, sosialkritikk, en vurdering av visse klisjeer og egenarter (spesielt med tanke på samer og nordmenn, turister og bedrifter), og til syvende og sist kjempegøy underholdning for leseren."
Meløy bibliotek, månedens anbefaling september

Utgitt av Aschehoug 2010
ISBN 9788203196003
Innbundet
Antall sider: 200

  [9788203196003] 
Skriv ut produktark