Huse, Ståle: Hjemløse barn

Produkt 291/420
 

Klikk for større bilde
129.00 kr
329.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

Ståle Huse 
Hjemløse barn

roman

Jeg er en flyktning. Asylsøker. Jeg søker midlertidig oppholdstillatelse i kraftige menn.

Vi følger en ung mann som i sin håpløse lengsel etter anerkjennelse fra sin far, og etter en mann som vil være sammen med han og som er glad i han, vandrer hvileløst rundt i gatene i Oslo på jakt etter kjærlighet. Dette altoppslukende savnet tar fullstendig styring over livet hans, og tilværelsen hans blir grenseløs og selvutslettende.

Omtale

"En viktig bifigur er de fysiske omgivelsene, langs Akerselva og Oslos indre øst. Mannens hvileløse vandringer her er levende. Disse folksomme områdene hvor han vandrer ensomt rundt er kulisser som er glimrende beskrevet ... en sterk fortelling om en ung mann som med unverlivet som kompass leter etter noe som kan gi han støtte og stabilitet"

MORTEN ABRAHAMSEN, VG

"Hjemløse barn er en langsom og vond beskrivelse av et menneske som er i ferd med å gå i total oppløsning, der grensen mellom begjær og skam, mellom intimitet og sadisme, så og si utviskes … foruroligende og svært interessant nåtidsfortelling, der forfatteren får fram en handling som speiler usikkerheten i hovedpersonen … Hjemløse barn er et vågalt litterært prosjekt … noe eget og unikt i norsk litteratur”

ENDRE RUSET, ROMSDALS BUDSTIKKE

”Dette er ingen bok for sarte sjeler. Det er en bok eldre fruer nok vil kaste fra seg for heller å plukke med seg en romantisk kjærlighetsroman med påfølgende «happy ending». Det er heller ingen bok du leser på trikken. Antallet nøye detaljerte sexskildringer er for mange til det. Men sexskildringer til tross er det en bok som gir inntrykk. Skildringene er rå og direkte. Det portrettet som tegnes av en ung homofil gutt på leting etter anerkjennelse og noen å være glad i, er usminket og dønn ærlig. Så ønsker du en bok utenom det vanlige og tåler en rå sexskildring eller ti, er dette boka for deg”

NORDIS TENNES, UNIVERSITAS

"Rått og følsomt på samme tid ... Noen vil nok finne boka avskyelig, og de kan jo bare la være å lese den. Andre vil finne en innsiktsfull og empatisk skildring av et menneske på randen av sammenbrudd, en ung mann med en bakgrunn som antydningsvis har vært alt annet enn lykkelig, og som lever med en følelsesmessig snøskavl som når som helst kan ende i et formidabelt ras"

EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN

"Ståle Huses andreroman, Hjemløse barn, bryter med politisk korrekte fremstillinger av homofile som en gjeng velmenende og gjennomført snille mennesker … noe nytt i forhold til den stereotypiske fremstillingen av en gruppe … vår manns jakt på herremenn skrives frem så klinisk og ufølsomt at Huse makter å fange den store ensomheten"

GRO JØRSTAD NILSEN, BERGENS TIDENDE

"Rått om barndom, flukt og utvikling ... Språket er rått og ekspressivt. Huse har valgt et relativt nøkternt vokabular, og skildringene av hovedpersonens erfaringer blir ikke gjemt bak et overdrevet, pornografisk språk. Ved siden av det rå og usentimentale, skaper Huse en sår og fortvilt desperat tone i hovedpersonenes sansninger og fortelling. Romanen er både overdreven og ekstrem, og sart og beskjeden"

LINDA KASPERSEN, ADRESSEAVISEN

Utgitt av Oktober 2010
ISBN 9788249507245
Innbundet
Antall sider: 153

  [9788249507245] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 
Haavardsholm, Espen: Svarte fugler over kornåkeren Historier om oppbrudd - brukt bok
Haavardsholm, Espen: Svarte fugler over kornåkeren Historier om oppbrudd - brukt bok
60.00 kr
 

 
Hoftun, Svein Børge : Full pott i hjerter
Hoftun, Svein Børge : Full pott i hjerter
60.00 kr
239.00 kr
 

 
Sillitoe, Alan : Ut av malstrømmen - brukt bok
Sillitoe, Alan : Ut av malstrømmen - brukt bok
50.00 kr
 

 
Hjort, Vigdis: Snakk til meg - brukt bok
Hjort, Vigdis: Snakk til meg - brukt bok
50.00 kr
 

 
Kvalshaug, Vidar: Juling og andre kjærtegn - brukt bok
Kvalshaug, Vidar: Juling og andre kjærtegn - brukt bok
50.00 kr