Lillegaard, Leif B.: Mor - brukt bok

Produkt 50/420
 
 Intet foto
50.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste



Leif B. Lillegaard:
Mor
selvbiografisk roman

Bokens baksidetekst:
Julaften 1930. Høsten hadde vært så fin, men så kom desember og det var som om himmelen datt ned, sa moren til sønnen da de siden snakket om hin julaften og alt som hendte. Men det var ikke hustrige tider som du kaller det. Vi klarte det...

Lillegaards friske funn av en selvbiografisk roman handler om det tette, livsnødvendige samholdet mellom en av trettiåras unge mødre og den nærsynte gutten hennes. Hun har vært enke så langt niåringens hukommelse rekker. Det er bare de to, i en liten by med store klasseskiller. Moren har silkehender, men det kommer av strykejernet, levebrødet deres.

En stolt sliter med uhorvelige krav til seg selv som til sønnen, full av stålsettende leveregler: Husk, det er stygt å få noe gratis. Aldri sammenligne, ikke spørre hvorfor har andre krøllskøyter og ikke jeg. Det skal være slik. Er du lydig og gjør som jeg sier, blir du en mann!

En dag sitter denne mannen i barndomsbyens kirke, i stigende undring om det virkelig skal lykkes den unge presten med det slappe stivetøyet om halsen å sende hans 92-årige mor til gravs uten navns nevnelse. Aner han overhodet hvem som ligger der i kisten?

Utgitt av Cappelen 1981, 3.opplag
Innbundet, meget pent eksemplar, smussomslag
Isbn 8202094739
194 sider
Brukt bok

  [209021534] 
Skriv ut produktark