Nyborg, Karine: Ikke rart det kommer kråker - noveller

Produkt 405/420
 

Klikk for større bilde
349.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

Karine Nyborg
Ikke rart det kommer kråker

Noveller

En mann blir frakjørt av toget på vei til sønnens bryllup. En jente er ulykkelig, men mangler en grunn. En sønn straffer sin pleietrengende mor. En gutt slåss mot sin egen redsel. 

Karine Nyborg skriver stilsikre noveller om mennesker som balanserer på slakk line mellom nærhet og avstand, lengsel og tilhørighet. Det handler om å snuble, om å falle, og om fallets intimitet.

"... Nyborgs språk er så stilsikkert, så tvers gjennom håndverksmessig godt at det kunne vært en lærebok i novellekunst."
Cathrine Krøger, Dagbladet 

"... novellene gir inntrykk av en erfaren skjønnlitterær stilist ... Hun sparer på ordene og spikrer opp intense, korte fortellinger med et rent, enkelt språk. Den ofte usentimentale, tilforlatelige råheten i Nyborgs underspilte historier er en av samlingas styrker." 
Silje Bekeng, Klassekampen

"Gjennomarbeidet, stilsikkert, formfullendt ... Konsist og følsomt vil jeg legge til. En uhyre spennende og sikker debutant som det skal bli spennende å følge videre." 
Anne Schäffer, Tara (terningkast 5) 

"Det er sjelden jeg har lest en debutant som er så etablert, så trygg i språket, i setningsrytmen, ordvalget, synsvinklene, som Karine Nyborg. (...) Nyborg er rasende dyktig til å formidle denne ordløsheten. Mange av novellene er utmerkede litterære komposisjoner, både syntaktisk og psykologisk. Enkelte passasjer er rett og slett strålende."
Linda Kaspersen, Adresseavisen

" 'Ikke rart det kommer kråker' er ein oppsiktsvekkande god debut - ei nydeleg novellesamling av ein mogen, sjangerbevisst forfattar. (...) Språket er variert, til tider prosalyrisk, med ein sans for rytme eg knapt har opplevd hos nokon debutant - nokosinne."
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

"Formfullendte noveller man ikke skulle tro var skrevet av en debutant. Novellene byr på mørke overraskelser, og historiene tar uventede og ofte rystende vendinger. Språket i Karine Nyborgs novellesamling er nydelig presist, og viser at tankevekkende bøker ikke trenger å være mursteiner. Aggressiviteten og uroen i tekstene fyller leseren med underlige stemninger som ikke slipper taket så fort."
Norlis septemberdebutant, juryens begrunnelse

"Samtlige noveller stabler levende personer på bena og sender dem ut i lunefulle møter med skjellsettende opplevelser. (...) Karine Nyborg skriver så litterært og rutinert at man kunne tro det var den erfarne novellisten Laila Stien som skrev under pseudonym."
Atle Christiansen, Aftenposten 


Utgitt av Aschehoug 2010
ISBN 9788203195945
Innbundet
Antall sider: 134

  [1506152033] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 
Ambjørnsen, Ingvar: DELVIS TIL STEDE - brukt bok
Ambjørnsen, Ingvar: DELVIS TIL STEDE - brukt bok
60.00 kr
90.00 kr
 

 

Winsnes, Else Marie: Hilsen Aga Khan - brukt bok
60.00 kr
70.00 kr
 

 
Lunde, Anders : Noen iblant oss
Lunde, Anders : Noen iblant oss
60.00 kr
329.00 kr
 

 

Hanssen, Sigrid Merethe: Ingen heime - noveller
149.00 kr
339.00 kr
 

 
Høghaug, Leif Høghaug (red.): Løsrivelse - noveller
Høghaug, Leif Høghaug (red.): Løsrivelse - noveller
149.00 kr
249.00 kr
 

 

Vik, Bjørg: Sensommer - brukt bok
80.00 kr
 

 
 
     
 

Handlekurven din er tom

Nyhetsbrev

Sandel, Cora: SANDELS BESTE

199.00 kr