Senderud, Kjersti Bronken: HUSET - brukt bok

Produkt 411/420
 

Klikk for større bilde
80.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

Kjersti Bronken Senderud
HUSET

Mia er 23 år og bor i et gammelt sjømannshjem. Sommeren er varm og regntung, og Mia driver gjennom dagene uten riktig å delta i det som skjer rundt henne. I huset møter hun en rekke mennesker som befinner seg på siden av samfunnet, som den tidligere dykkeren Peter.

Gjennom sterke inntrykk, sansninger og assosiasjoner veves ulike tider og historier sammen under Mias opphold i huset. Her lever personer, og fortid og nåtid, side ved side. I huset oppheves skillet mellom ytre og indre verden for Mia, først umerkelig, snart tydeligere, slik at alt blir like nærværende: erindring, skriving og iakttakelse, barndom, ungdom og det voksne livet, tale og taushet, levende og døde.

Huset er en roman om kjærlighet, om språk og hukommelse, om hvor vanskelig det kan være å holde fast ved tilværelsen rundt seg.

Omtale

"Gjennom det hele ligger det en ømhet og varme i skildringen, som virker sammen med skjørheten og vârheten i språket og gjør dette til en vakker og varm roman."

GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD

"Følsom roman med vekt på formidling av sanseinntrykk og en hudløs omgang med omgivelsene ... Senderud skriver ikke med store ord, men forsøker å formidle verden slik Mie ser den, klart og tydelig, vagt og fjernt på samme tid. Handlingen er lavmælt og meditativ. Leseren flyter med i teksten, ikke ulikt sommerfuglen som flyr fra blomst til blomst. Senderud skriver med en slik intensitet at det å ta seg et glass vann blir en meningsbærende og nærmest symbolsk handling ... Huset er en roman det gjør godt å lese"

SIRI M. KVAMME, BERGENS TIDENDE

"De ulike tidene, minnene og handlingene vikler seg inn og ut av hverandre hele boken igjennom ... Dette må være en krevende måte å skrive en roman på, men Kjersti Bronken Senderud har med sin bakgrunn som poet et svært godt utgangspunkt for å mestre det. Rytmen og repetisjonene gjør teksten lett å følge, og de språklige finessene er mange"

ERLE MARIE SØRHEIM, MORGENBLADET

Utgitt av Oktober 2007
ISBN 9788249504626
Innbundet, smussomslag
Antall sider: 179
Brukt bok

  [1507071224] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 

Alnæs, Karsten: SABINA Biografisk roman - brukt bok
70.00 kr
 

 
Dunmore, Helen: EN HAGE OM VINTEREN - brukt bok
Dunmore, Helen: EN HAGE OM VINTEREN - brukt bok
80.00 kr
 

 
Maalouf, Amin : Lysets hager
Maalouf, Amin : Lysets hager
60.00 kr
149.00 kr
 

 

Bildøen, Brit: Mitt milde vesen
129.00 kr
350.00 kr
 

 
Baugstø, Line : Regntid
Baugstø, Line : Regntid
149.00 kr
369.00 kr
 

 

Henriksen , Levi : Kjære deg min kjære
129.00 kr
249.00 kr
 

 
 
     
 

Handlekurven din er tom

Nyhetsbrev

Sandel, Cora: SANDELS BESTE

199.00 kr