Brekke, Toril: Aske - brukt bok

Produkt 52/420
 
 Intet foto
60.00 kr
90.00 kr
Lager
Antall
ØnskelisteToril Brekke:
Aske
roman

Forlaget skriver om boken:
Ib, en aldrende danske, bor for seg selv i et sommerhus ytterst på en tange av Sørlands-kysten. Marie er arving til det tomme nabohuset. En dag er hun der plutselig etter å ha vært utenlands de siste 23 årene. Et tilfeldig møte blir forløsende for disse to menneskene som begge mer eller mindre bevisst har vært på flukt fra sin fortid.

Ut fra forskjellige og til dels motsatte generasjonserfaringer forteller Ib og Marie hverandre sine livshistorier, som spenner over mer enn halve århundret - om Danmark under gjenreisningen, og om ungdomsopprøret som preget tiden fra slutten av 60-tallet.

Aske handler om idealisme og svik, om fortrengning og erkjennelse, om den forspilte og evige ungdomskjærligheten, og om den modne alders nye begynnelse.

Om forfatteren:
Toril Brekke er født 24. juni 1949, og er datter av lyrikeren Paal Brekke. Hun bor delvis i Oslo og delvis ved Iddefjorden, i et hundre år gammelt hus som en gang tilhørte oldefaren.
Hun tok artium i 1968. Senere utdannet hun seg til typograf. Ellers har hun jobbet som fabrikkarbeider, lærer, musikklærer og journalist. Etter debuten som forfatter har hun også vært litteraturanmelder og forlagskonsulent. I tillegg har hun oversatt bøker fra engelsk, tysk, dansk og svensk.
Brekke er en svært samfunnsengasjert forfatter. Som ung var hun med i AKP (ml), og her fikk hun stor organisasjonserfaring. Dette ungdomsrevolusjonære engasjementet har nedfelt seg i hennes forfatterskap, først i debuten Jenny har fått sparken og senere i den politiske oppgjørsromanen Aske. Senere har hennes viktigste saker vært menneskerettigheter og ytringsfrihet.

Utgitt av Aschehoug 1999, 1. utgave
Innbundet, pent eksemplar, smussomslag
Isbn 82-03-18164-3
294 sider, 8vo
Brukt bok

  [211081222] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 
Brekke, Toril: Den gylne tonen - brukt bok
Brekke, Toril: Den gylne tonen - brukt bok
60.00 kr
70.00 kr
 

 
Brekke, Toril: IBSENS RØDE LYKT - brukt bok
Brekke, Toril: IBSENS RØDE LYKT - brukt bok
60.00 kr
100.00 kr
 

 
 
     
 

Handlekurven din er tom

Nyhetsbrev