Vik, Kjersti: Mandø

Produkt 352/420
 

Klikk for større bilde
60.00 kr
349.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

Kjersti Vik :
Mandø

roman

En moderne fortelling om uskyldstap - og et intenst psykologisk spill mellom unge mennesker.

En vennegjeng tilbringer høstferien sin på den lille tidevannsøya Mandø. De fordriver tiden med tant og fjas, små intriger og innbitte maktkamper. I en tilværelse som føles meningsfattig, kan det kjennes viktig nok å teste grensene, utfordre naturkreftene, leke sisten med døden, se hvor langt man kan gå.
Maja finner sitt eget lille prosjekt i den fastboende unggutten Claus. Hittil i livet har fuglene og tidevannet vært det som opptar ham, men med Maja kommer forandringen.
"Mandø" er en gripende roman som med enkle og sikre virkemidler skaper et intenst psykologisk spill mellom unge mennesker, innrammet av stor natur, hav og himmel. En moderne fortelling om uskyldstap.

"Her er samspill og dissonans mellom mennesket og maktene. Natur og fø­lelser. Store ord, men det er både sug og storhet i denne lille prunkløse romanen."
Anne Schäffer, Bergens Tidende

"Vik skriver nyansert, interessant og ikke minst troverdig om ungdommenes forhold til verden og hverandre. (...) I tillegg til å beskrive ungdommene troverdig og godt, maler Kjersti Vik landskapet på Mandø med en helt spesiell pensel. Den lille øya med det særegne landskapet stiger fram som et mesterverk, og øya blir nær og nesten kjær. (...) Dette er en sterk debutroman, trolig en av høstens beste."
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

"Natur mot kultur er et eldgammelt motiv i litteraturen. Kjersti Viks debutroman er en god vri på temaet. Dermed går den også inn i årets heite debatt om biologi og humanvitenskap. (...) Fortellingen når bokstavelig talt klimaks når Claus kommer inn i Majas heite liv, ord med en flertydighet vel verd å tenke over, lenge etter at boka er lest."
Tom Egil Hverven, Klassekampen

Utgitt av Aschehoug 2009
ISBN 9788203195365
Innbundet
Antall sider: 190

  [9788203195365] 
Skriv ut produktark

 

Handlekurven din er tom

Nyhetsbrev

Sandel, Cora: SANDELS BESTE

199.00 kr