KJØKKENHAGE dyrk økologisk - for norsk klima

Kirsty McKinnon

KJØKKENHAGE

Dyrk økologisk -  for norsk klima, praktiske tips og råd

Dette er en vakker, praktisk og informativ oppslags- og bruksbok for nybegynnere og erfarne hageeiere. Den er faglig solid og gir gode beskrivelser av hvordan hagen kan drives økologisk.

Boka tar for seg dyrking og stell av grønnsaker, urter, frukt og bær og hvordan du bør høste, lagre og videreforedle avlingen. Dette er en bok for hageeiere med alle slags type hager; i krukker og kar på balkongen, i vinduskarmen, på takterrassen, i skolehagen, parsellhagen, villahagen, bakgårdshagen eller på hytta for å ha nevnt noen steder.

Hva er nå egentlig en kjøkkenhage? Hvis den defineres som et stykke jord der det dyrkes vekster til mat og drikke finnes det nesten ingen grenser for hvor en kjøkkenhage kan oppstå. Kirsty McKinnons bok favner dette mylderet av kjøkkenhager og har som mål å se kjøkken-hagen som en del av helheten, et lite økosystem i det store – en unik bok i norsk sammenheng!

Boka tar for seg kjøkkenhager fra sør til nord, fra fjord til fjell, og viser at det vokser og  gror i kjøkkenhager overalt i landet. Det betyr ikke at alle vekster trives overalt, men overalt trives det vekster! Mulighetene er større og sjansene for å lykkes bedre i en kjøkkenhage på Sørlandet enn i Nord-Norge. Men kanskje gleden er desto større for den som kan høste inn grønnsaker fra en kjøkkenhage der frosten kan være gjest også midtsommers?

 «Velkommen til kjøkkenhagen, til denne skattkisten med gode opplevelser, barns  fascinasjon over spirer som gror, deilige lukter, uovertruffen smak fra selvdyrket mat, forundring over bananskall som forvandles til smuldrende mold og frøets forvandling til moden frukt. Jeg unner alle å få en smak av kjøkkenhage. Alle skulle hatt tilgang til en flekk jord og alle barn skulle fått boltre seg i en skolehage!»

Med disse ordene ønsker forfatteren oss velkommen inn i kjøkkenhagens fascinerende verden.

Forfatteren Kirsty McKinnon

Kirsty McKinnon arbeider som rådgiver ved Bioforsk Økologisk på Tingvoll på Nordmøre med økologisk hagebruk som spesialfelt. Hun har publisert mye om emnet og er ansvarlig for senterets økologiske demonstrasjonshage der skolehagen har en viktig plass.

Utgitt av Tun Forlag 2011
Isbn  9788252933178

Innbundet, 215 sider

KJØKKENHAGE dyrk økologisk - for norsk klima

475.00 kr