Asturias, Miguel Angel: Weekend i Guatemala - brukt bok

Produkt 118/224
 
 Intet foto
50.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

Miguel Angel Asturias :
Weekend i Guatemala

Originaltittel: Week-end en Guatemala (1956)
Oversatt av Axel S. Seeberg
Noveller

Forlaget skriver:
Miguel Angel Asturias fikk Nobelprisen i litteratur i 1967 etter at han i årtier hadde avtegnet seg klarere og klarere som den betydeligste Latin-Amerikanske forfatter.

Helt fra studieårene fikk Asturias føle på kroppen hva et despotisk styre betyr for et land, og han utvandret til Europa, først og fremst til Paris. Men det hjemlige miljøet trakk, og han vendte igjen tilbake til Guatemala.

Landet gjennomlevde en periode i fremskrittets tegn i omtrent 10 år frem til 1954. Da ville Banankompaniet, eierne av det meste i Guatemala, ikke lenger finne seg i jordreformene som var i ferd med å settes ut i livet, og de slo til. Byer ble bombet, folket terrorisert, fortvilelse, skrekk, kaos behersket landet.

Om disse hendelsene skrev så Asturias de 8 novellene som er samlet i Weekend i Guatemala. Episodene er uten handlingsmessig sammenheng, men de er bundet sammen av gjennomgangstemaet: Hatet mot inngriperne og den sorgfylte kjærlighet til et ulykkelig folk. Asturias er som besatt av disse varme følelser for sitt land, de finner utløp i en stil så malende, farverik, dristig og nyansert at leseren sitter rystet igjen med følelsen av å ha vært utsatt for et veritabelt jordskjelv.

Utgitt av Den norske Bokklubben 1969
Innbundet
216 sider
Brukt bok

Skriv ut produktark

 

Handlekurven din er tom

Nyhetsbrev
Bestselgere
  1. Austen, Jane: Fornuft og følelse
  2. Austen, Jane: Stolthet og fordom