Steinbeck, John: Dagdrivergjengen - brukt bok

 
 Intet foto
50.00 kr
Lager
Påmeld Ønskeliste

Ask Antikvariat tilbyr brukt utgave av:

John Steinbeck :
Dagdrivergjengen

Originaltittel: Tortilla Flat (1935)
Oversatt av Haakon Bugge Mahrt

Forlagets omtale:
"Dette er fortellingen om Danny, og om Dannys venner og Dannys hus. Det er en fortelling om hvordan det gikk til at disse tre ble ett..."

Slik innleder Steinbeck sin festligste roman om "paisano" - en Danny og hans livsglade, lettbevegelige svirebrødre, som lever sitt glade og bekymringsløse liv i den lille byen Monterey på den solfylte California-kysten.

De er late, ikke så helt ærlige , og tar det ikke så nøye med sannheten de er slu, men på samme tid naive og trofaste, de er kvinnekjære - og lykkelige. Gods og gull har de ikke, men en av dem arver en gammel falleferdig rønne og inviterer resten av gjengen til å bo der.

Deres utrolige oppfinnsomhet når det gjelder å skaffe seg det daglige brød - ikke minst den daglige vin - og deres mange selsomme bedrifter er skildret med humor, menneskelighet og en likefrem uimotståelig sjarm.

Steinbecks menneskevennlige sans for humor gir ham et åpent blikk for små svakheter og pussige innfall, slik at vi ved slutten av boka kjenner medlemmene av Dagdrivergjengen og setter pris på dem slik de er. De blir stående i minnet som levende bevis på at lykken har sitt utspring i livskunst, og ikke i gods eller gull.

Det er humoristen Steinbeck man møter i gjennombruddsboken Dagdrivergjengen om den hjulbente vagabonden Danny og hans amoralske venner blant Montereys ""paisanos"" (de som drikker dram av syltetøyglass).

Dagdrivergjengen (Tortilla Flat) utkom i 1935. Steinbeck fikk sitt gjennombrudd med den boken, og den ble en av de største boksuksesser Amerika har opplevd. Den ble filmet i 1942 med Spencer Tracey i hovedrollen.

Utgitt av Den Norske Bokklubben 1972
Isbn 8252501400
Innbundet, pent eksemplar
222 sider, 8vo
brukt bok

  [606211222] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 
Steinbeck, John: Vår misnøyes vinter - brukt bok
Steinbeck, John: Vår misnøyes vinter - brukt bok
60.00 kr
85.00 kr
 

 
 
     
 

Handlekurven din er tom

Nyhetsbrev
Bestselgere
  1. Austen, Jane: Fornuft og følelse
  2. Austen, Jane: Stolthet og fordom