Rifbjerg, Klaus: Operaelskeren - brukt bok

Produkt 21/224
 
 Intet foto
50.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

Ask Antikvariat tilbyr brukt utgave av:

Klaus Rifbjerg :
Operaelskeren
roman

Oversatt av Nils Lie

Forlagets omtale:
Klaus Rifbjerg er i dag (1971) en av Danmarks mest omtalte forfattere. Han har gjort seg bemerket på nær sagt alle litterære områder og bidratt så vel til lyrikk, prosa, dramatikk og film som til kritikk og journalistikk. Både kvaliteten og kvantitenten i hans produksjon har medført at mange har stiftet bekjentskap med Klaus Rifbjerg.

Forfatterens fantasifullhet, hans evne til stadig å se tingene fra nye vinkler, hans rike idéoppkomme og hans freidige og intelligente oppgjør med konvensjonene er med på å gjøre ham til et herlig forfriskende innsalg i dansk åndsliv.

Det er mange som holder Operaelskeren for å være det mest vellykte verk fra Klaus Rifbjergs overflødighetshorn. Romanen befestet hans posisjon som en av Nordens ledende forfattere og var med på å bane veien for tildelingen av Nordisk Råds litteraturpris, en æresbevisning som Klaus Rifbjerg mottok i 1970.

Operaelskeren, som handler om en dansk matematikkprofessors kjærlighetsforhold til en norsk operasangerinne, er en skarpskåren studie i egoisme og manglende evne til å elske. Helst vil professoren både elske sangerinnen og beholde den trygge hverdagen med sin danske kone, og noe valg ønsker han slett ikke å foreta.

Foruten at boken viser oss nåtidsmenneskets vanskelige situasjon i en komplisert verden, gir beretningen plass for en stor posisjon sunn ironi og mange muntre innfall. Ellers hadde den ikke vært rifbjerg´sk.

Utgittt av Den Norske Bokklubben 1971
Innbundet, pent eksemplar
Brukt bok

  [9806261431x] 
Skriv ut produktark

 

Handlekurven din er tom

Nyhetsbrev
Bestselgere
  1. Austen, Jane: Fornuft og følelse
  2. Austen, Jane: Stolthet og fordom