Wolfe, Tom: Forfengelighetens fyrverkeri - brukt bok

Ask Antikvariat tilbyr brukt utgave av:

Tom Wolfe:
FORFENGELIGHETENS FYRVERKERI

Originaltittel: The Bonfire of the Vanities (1987)
Oversatt av Kari Risvik

Forlagets omtale:
EN STORSLÅTT SKILDRING AV NEW YORK OG JAKTEN PÅ PENGER OG SOSIAL SUKSESS.

Sherman McCoy, en 38-årig finansakrobat som har ''alt'', er ved et uhell med på å forårsake at en ung, svart gutt blir dødelig skadd i en påkjørsel. Han lar sitt luksusliv være upåvirket av hendelsen, men etter hvert fører samvittigheten og begivenhetene til at han mister kontrollen - både over seg selv og over livet sitt.

Presset av opinionen og en pågående presse tvinger politiet til å ta saken på alvor, og Sherman kommer i påtalemyndighetens søkelys. Han havner i rettskvernen saken bringer fram alle spenningene og de groteske klasseskillene i det New York'ske samfunn, og en rekke personer involverer seg for egen vinnings skyld.

Persongalleriet i denne boken er stort og variert, og historien beveger seg utvungent i alle sosiale lag - fra Manhattans rikmannsstrøk til Bronz' fattigkvarterer. Forfatteren latterliggjør nådeløst amerikansk besteborgerliv, og hans utlevering av presse, lokalpolitikere og påtalemyndighet er elegant turnert.

Ingen og intet unnslipper hans sviende slag og makabre humor, paret med hardtslående ironi og spissformulerte dypsindigheter om moral, dobbeltmoral og manglende moral. Dette er meningsfylt og underholdende fortellerkunst på sitt beste.

Utgitt av Aschehoug /Bokklubben Nye Bøker 1988
Isbn 8203159362
Innbundet,  pent eksemplar, navn, smussomslag
660 sider, 8vo
Brukt bok

Wolfe, Tom: Forfengelighetens fyrverkeri - brukt bok

60.00 kr
80.00 kr