Marqusee, Mike : Muhammad Ali og frigjøringskampen på sekstitallet

Produkt 44/72
 

Klikk for større bilde
60.00 kr
99.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

 

Mike Marqusee :
Muhammad Ali og frigjøringskampen på sekstitallet

I serien Oktober politikk

Oversetter: Alexander Leborg

Finnes det en mer karakteristisk figur fra sekstitallet enn Muhammad Ali - leken og politisk, populær og nonkonform, trassig og triumferende?
I denne unike boken plasserer Mike Marqusee den formidable bokseren i den rette historiske konteksten for å undersøke det avgjørende øyeblikket der populærkulturen og massemotstanden krysset vei. Han sporer Alis interaksjon med både den voksende antikrigsbevegelsen og den svarte frigjøringsbevegelsen, deriblant hans korte, men fascinerende forbindelse med Malcolm X, så vel som hans møter med Martin Luther King.
Marqusees elegante og sterke fortelling utforsker bakgrunnen for Alis dramatiske offentlige standpunkt i forhold til rase og verneplikten, og hvilken betydning det fikk. Fremfor alt gir han Alis historie en lenge neglisjert internasjonal dimensjon, som viser hvorfor så mange forskjellige grupper og folk over hele verden trykket ham til sitt bryst. Marqusee betrakter Ali og sekstitallet med et friskt øye, og kaster lys over både hans mot og hans forvirring.

Utgitt av Oktober 2007
ISBN 9788249504701
Heftet
Antall sider: 333

  [9788249504701] 
Skriv ut produktark