Frohde Liv: Knus

Produkt 74/132
 
Frohde Liv: Knus
Klikk for større bilde
60.00 kr
249.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste


Liv Frohde
Knus

Trond er den kuleste faren. Men alt det andre skal de aldri få vite.

"De hører trinn i trappa. Nøkkelen til inngangsdøra blir vridd om. Det begynner å synge inni hodet til Tora. Hun synker ned i sofaen. Halsen snører seg sammen. Hun kjenner at hun er våt under armene. De hører at han sparker av seg skoene og åpner skapdøra. Henger jakka på hengeren og kommer inn i sokkelesten. Ansiktet er mørkt som en tordensky."

Tora bor sammen med mamma og stefaren, Trond. Han er forhenværende svømmer og har vunnet bronsemedalje i OL. Jentene i klassen misunner henne. Han er den kuleste faren. Men alt det andre skal de aldri få vite.

Temaet i boka er vold i familien. Forfatteren beskriver den fysiske og psykiske belastningen det er å leve med en voldelig, uberegnelig mann og far.

I boka er det mor som er utsatt for vold. Men det er Toras følelser som står i fokus. Hun påtar seg et enormt ansvar for å passe på moren. Hun har ingen å snakke med. Moren skyver det hele bort.

Tora må leke med i være-glad-leken til mamma. Det blir en mørk hemmelighet i livet hennes som ingen må vite noe om. Det er vanskelig å fungere normalt sammen med venner i en slik situasjon, og Tora blir ensom. Men heldigvis går det an å få hjelp.

Serie: 10:12

Utgitt av Gyldendal 2010
ISBN 9788205379688
Innbundet
Nivå:  Barn (10-12 år)
Antall sider: 165

  [9788205379688] 
Skriv ut produktark