Frohde Liv: Knus


Liv Frohde
Knus

Trond er den kuleste faren. Men alt det andre skal de aldri få vite.

"De hører trinn i trappa. Nøkkelen til inngangsdøra blir vridd om. Det begynner å synge inni hodet til Tora. Hun synker ned i sofaen. Halsen snører seg sammen. Hun kjenner at hun er våt under armene. De hører at han sparker av seg skoene og åpner skapdøra. Henger jakka på hengeren og kommer inn i sokkelesten. Ansiktet er mørkt som en tordensky."

Tora bor sammen med mamma og stefaren, Trond. Han er forhenværende svømmer og har vunnet bronsemedalje i OL. Jentene i klassen misunner henne. Han er den kuleste faren. Men alt det andre skal de aldri få vite.

Temaet i boka er vold i familien. Forfatteren beskriver den fysiske og psykiske belastningen det er å leve med en voldelig, uberegnelig mann og far.

I boka er det mor som er utsatt for vold. Men det er Toras følelser som står i fokus. Hun påtar seg et enormt ansvar for å passe på moren. Hun har ingen å snakke med. Moren skyver det hele bort.

Tora må leke med i være-glad-leken til mamma. Det blir en mørk hemmelighet i livet hennes som ingen må vite noe om. Det er vanskelig å fungere normalt sammen med venner i en slik situasjon, og Tora blir ensom. Men heldigvis går det an å få hjelp.

Serie: 10:12

Utgitt av Gyldendal 2010
ISBN 9788205379688
Innbundet
Nivå:  Barn (10-12 år)
Antall sider: 165

Frohde Liv: Knus

60.00 kr
249.00 kr