Ragde, Anne B. : På kloss hold

Produkt 106/132
 
Ragde, Anne B. : På kloss hold
Klikk for større bilde
60.00 kr
149.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste


Anne B. Ragde:
På kloss hold

Anne B. Ragde har skrevet seg inn i mange hjerter med romanene Berlinerpoplene og Eremittkrepsene der hun skildrer motsetningene mellom pulserende byliv og en norsk landsbygd. Ragde fokuserte allerede i 1997 på temaet i den kritikerroste ungdomsromanen På kloss hold.

Tanja (16) er omtrent tvangsflyttet ut av byen, sammen med mor og lillebror. Alt i henne stritter imot. I bygda hvor hun havner, bor Iver, odelsgutten som hater å bli presset inn i farens macho-image. Iver drømmer om å bli fotograf, noe han holder dypt hemmelig for foreldrene. Både Tanja og Iver vil vekk fra sin egen virkelighet, men de er altfor unge til å bestemme noe selv. Når de først møter hverandre, er det med dyp skepsis. De syns begge at den andre står for det de forakter mest, ved både by og land. Likevel blir dette etter hvert en kjærlighetsroman ...

På kloss hold er en ungdomsroman som like gjerne kan lese av voksne som husker de vanskelige ungdomsårene fulle av sterke følelser og kontraster.

Omtale

”I sin direkthet er dette en sjelden bok … Konflikten de begge står midt oppi, og den gryende forelskelsen mellom dem, er nært og troverdig skildret. Likevel er det rammen rundt, Ragdes beskrivelse av bygdesamfunnets tause lover, som betar meg mest … tittelen er treffende, forfatteren går rett på, både når det gjelder hovedpersonene og bygdesamfunnet. Her er ingen lettvinte løsninger, og konfliktene som oppstår blir satt inn i en sammenheng”

ANNE-STEFI TEIGLAND, BERGENS TIDENDE

”Felles for de to unge er en indre ensomhet, sårt og inderlig beskrevet av Anne B. Ragde. Hun får oss til å tro, både på Iver og Tanja, og de omgivelsene de er nødt til å forholde seg til”

HARRIET EIDE, DAGBLADET

Utgitt av Oktober
ISBN 9788249504220
Pocket
Antall sider: 200

  [1303141114] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 
Ragde, Anne B. : Nattønsket
Ragde, Anne B. : Nattønsket
60.00 kr
369.00 kr
 

 
Ragde, Anne B. : Ligge i grønne enger - brukt bok
Ragde, Anne B. : Ligge i grønne enger - brukt bok
50.00 kr
 

 
 
     
 

Handlekurven din er tom

Nyhetsbrev