Beskjær trær og busker av Lars-Eric Samuelsson og Ulf Schenkmanis

Beskjær trær og busker

Beskjæring gir jevnere blomstring og fruktsetting!

Dette er en grunnbok i kunsten å beskjære trær og busker. Alle som har en hage vet hvor viktig akkurat denne delen av hagearbeidet er. Hvis ikke beskjæringen blir gjort, gror hagen igjen.

Vekster som trenger regelmessig beskjæring er frukttrær, bærbusker, prydbusker, roser og klatrebusker. Boka beskriver utførlig i tekst og bilder hvordan arbeidet skal gjøres på best mulig vis.

Ved å følge instruksjonene i boka, blir arbeidet enklere og du er sikret et godt resultat. Du får i tillegg vite hvilke redskap du skal bruke – og når, hvordan og hvorfor du bør beskjære.

Boka avsluttes med et kapittel om hvordan gå fram når det har oppstått skader på trær og busker. Selv om epletreet ditt har brukket en grein i ei haglskur eller rådyret har vært og skavet av bark på en busk, så er det mulig å lege skaden. Du får utførlige tips om hvordan skader kan forebygges og hvordan poding skal utføres.

Forfattere og oversetter
Lars-Eric Samuelsson var en av Sveriges mest kjente hageeksperter. Samuelsson og Ulf Schenkmanis fikk de alle svenske hageeiere til å lytte år etter år på deres radioprogram ”Trädgårdsdags” (1979-2004), der de svarte på spørsmål fra lytterne. De to skrev tilsammen over 70 bøker.

Knut Langeland har vært fagkonsulent på og oversatt boka. Han har gitt ut flere hagebøker, blant annet boka Stauder i norske hager. Langeland har mottatt priser for sitt arbeid med å formidle godt om dyrking og kulturhistorie.

Utgitt av Tun forlag 2011
ISBN 9788252933598
Innbundet

Antall sider: 96

Beskjær trær og busker av Lars-Eric Samuelsson og Ulf Schenkmanis

345.00 kr