Våre friske krydderurter av Unni Hafskjold

VÅRE FRISKE KRYDDERURTER
En kjærlighetsbok om bruk, stell og dyrking

I tusenvis av år har krydderurter vært brukt i mat og drikke, som medisin, til kosmetikk, som symboler og magi og sist, men absolutt ikke minst - til sinnets stimulans og glede.

Unni Hafskjold tar for seg våre mest kjente krydderurter. Hver krydderurt har fått sitt kapittel som gir oss litt historie, tips om stell og dyrking, bruksområder og husapotek.

I dag kan vi ha friske krydderurter tilgjengelig hele året, både ute og inne. Unni Hafskjold gir massevis av praktiske råd om hvordan du skal få dem til å trives enten du har hage eller balkong, eller må nøye deg med vinduskarmen eller kjøkkenbenken. Innhøsting og vinterlagring er selvfølgelig også med.

Unni Hafskjold deler generøst med oss fra sin lange erfaring med bruk av urter i matlagingen, og med godt over hundre spennende matoppskrifter er dette også blitt en lekker kokebok. Mange av oppskriftene har hun klart å lure ut av noen av Norges mest kjente kjøkkensjefer. 

Bokas hoveddel gir en kapittelvis oversikt over de enkelte urter med praktiske råd om hvordan en skal få urtene til å trives i hage, balkong eller vinduskarm, samt kulturhistoriske opplysninger.

Bokas andre del inneholder drøyt hundre oppskrifter der norskdyrkete krydderurter en en vesentlig ingrediens. Har vekst- og brukstabell, urteplansjer og litteraturliste. Lekkert illustrert av Lisbeth Lutnæs og med fotografier av Morten Brun.

Utgitt av Tun Forlag
Ant.sider: 216
Stort format
Innbundet
ISBN: 9788252921151
Første gang utgitt i 1996

Våre friske krydderurter av Unni Hafskjold

325.00 kr