Rønningen, Bjørn: Oslo-smil - brukt bok

 
 Intet foto
90.00 kr
Lager
Påmeld Ønskeliste

Ask Antikvariat tilbyr brukt utgave av:

Bjørn Rønningen :
Oslo-smil

Bokens baksidetekst:
Oslo-smil er en høyst personlig og smilende vandring i interessante, gamle Oslo-miljøer. Journalisten og forfatteren Bjørn Rønningen (Aftenpostens Brønn) tar oss med langs veier og gatestubber, inn i gamle, ærverdige bygninger som er fredet - noen av dem nesten like gamle som Christiania selv - og opplever også miljøer som balanserer på gravens rand, med gravemaskinklørne i ryggen.

En rekke av artiklene har inngått i serien Minnerike Oslo-bygninger i Aftenpostens A-Magasin (1971) - men er omarbeidet og supplert med nytt og underholdende kildemateriale.

For alle som er glad i det gamle Christiania, ja, også for alle dem som tror det ikke finnes smil igjen i en trafikk-svulmende og forurenset hovedstad, er dette en bok å glede seg over. Kanskje kan den også inspirere til en mer planmessig vandring i Oslo-miljøer som er i ferd med å gå i glemmeboken, men som slett ikke fortjener en slik skjebne?

Bli med til Telthusbakken og Maridalsveien, langs Akerselva, til bondehandelsmilkøene i Brogaten og det gamle Vaterland, til Rådhusgaten 7, til Den gamle Logen på Grev Wedels Plass, til Bjølsen gård - før den ble revet - til Ladegaardsøen i det forrige århundre - og til mange andre kjente og kjære byminner!

Oslo-smil er illustrert med en rekke gamle og nye fotografier fra de bygninger og miljøer som blir omtalt.

Utgitt av Gyldendal Norsk Forlag 1975
Innbundet, pent eksemplar, hilsen, smussomlsag
Isbn 82-05-08510-2
Brukt bok

  [111021005] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 
Tangen, Peder: På eventyr i Oslofjorden - brukt bok
Tangen, Peder: På eventyr i Oslofjorden - brukt bok
60.00 kr
 

 
BY OG BYGD Norsk folkemuseums årbok 1956-57 - brukt bok
BY OG BYGD Norsk folkemuseums årbok 1956-57 - brukt bok
60.00 kr
75.00 kr
 

 
 
     
 
 
Kunder som har kjøpt dette produkt har også kjøpt
 
 
Mielche, Hakon: TO MANN TIL VERDENS ENDE - brukt bok

Illustrert med tegninger av forfatteren, fargeplansjer og fotografier, kart Originaltittel: Rejsen til Verdens Ende Oversatt av Ole Tschudi Irgens Utgitt av John Griegs… les mer...

50.00 kr