Bai, Mina : Djeveljente

Produkt 187/420
 
Bai, Mina : Djeveljente
Klikk for større bilde
60.00 kr
349.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

Mina Bai :
Djeveljente

Ashraf vokser opp i et bedre strøk i Teheran uten mor, med en snill, men distansert far, en strengt religiøs og kontrollerende farmor og en ung og umoden stemor. Av farmoren får hun tilnavnet Djeveljente fordi hun er et lystig og nysgjerrig barn som ikke oppfører seg sømmelig nok, ifølge farmoren.

Djeveljente forteller om Ashrafs liv; hennes oppvekst, ekteskap og utroskap i Teheran fra midten av 1940-tallet, gjennom revolusjonen og krigen mot Irak og fram til i dag.

I et språk som uanstrengt kombinerer høyt og lavt, det realistiske og det fantastiske, beskriver Mina Bai en kvinne med sterke drifter og en voldsom livskraft og hennes skjebne i et samfunn preget av undertrykkelse og overtro.

Omtale

Tusen strålende soler på norsk. Bare mye, mye bedre”

GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN

”poetisk og med elementer av magisk realisme om en sterk kvinne og hennes skjebne … en velskrevet roman om livet i Teheran under skiftende regimer … beretningen bæres av et gjennomført poetisk språk ... og fornøyelige skildringer av overtro og absurditeter, som bringer tankene til magisk realisme … Hele romanen kan leses som en overveldende anklage mot et religiøst og kulturelt tyranni der kvinnens rolle er redusert til underkastelse … Å la et livsløp følge den politiske og kulturelle utviklingen, er et godt litterært grep … teksten vibrerer av erotiske over- og undertone”

ARNE DVERGSDAL, DAGBLADET

”En godt fortalt og aktuell roman fra den lovende norsk-iranske debutanten Mina Bai … en modig fortelling om en utstøtt og erotisk lengtende kvinne i Teheran”

GABRIEL MICHAEL VOSGRAFF MORO, VG

”Sterk debut av en norsk-iransk forfatter. Et mørkt eventyr om en kvinnes skjebne og erotiske oppvåkning i et kroppsfiendtlig samfunn”

GABRIEL MICHAEL VOSGRAFF MORO, KRITIKERNES FAVORITTER 2009, VG

Utgitt av Oktober forlag 2009
ISBN
9788249506330
Innbundet

Antall sider: 237
  [9788249506330] 
Skriv ut produktark