Erichsen, Erlend: Sol under jorden

Produkt 401/420
 

Klikk for større bilde
129.00 kr
349.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

Erlend Erichsen
Sol under jorden

roman

 

"Hvordan kan menn i det hele tatt stole på skapninger som hele livet har blitt løftet frem som sårbare prinsesser, som ave crux spes unica, skapninger som ikke under noen omstendighet må dø i krig, ikke sulte, ikke fryse, ikke såres. Og eggenes blod i en kronisk syklus fra deres kropper, psykens skiftninger og all galskap dette medfører. Det feminine vidunderbarnets livsholdning er henfallenhet til hysteri og hangen til stadig avl av nytt liv, av nye lidelser og nye liv, alltid noe nytt, ømheten overfor svakhet og kosmetikk, empatien innenfor de giftigste triangler, tre kvinner samtidig er ondt, og suget etter å styrte mannen, stjele barna, krenke farsnavnet og svike alt gjennom kjønnssykdommer og hylende anklager om voldtekter de selv har fristet til. Forfengeligheten og selvopptattheten synes selv på gravene deres, tenker jeg og ser utover Møllendal."

Edvard Viljing er kunstneren som søker mot August Strindberg og Edvard Munchs inderlige syn og uttrykk. Han får livet sitt snudd opp ned da ekskjæresten - Annika - dukker opp igjen etter flere år i Stockholm. De finner raskt tilbake til hverandre og intensiteten i følelsene er like sterke som før hun forsvant. Annika ris imidlertid av sjalusi og etter hvert viser det seg at den ikke er ubegrunnet: Men gjenstanden for Edvards begjær er noe helt annet, og mye mer skremmende, enn det hun tror.

Erlend Erichsen skriver presist og medrivende om unge følelser og kompromissløs vilje til storhet. Hva kreves av oss mennesker for å overskride dagliglivets trivialiteter og komme i kontakt med det geniale? Hva skal til for å fange skjønnheten? Hvor kommer kunsten fra?

Utgitt av Cappelen Damm 2010
ISBN 9788202334451
Innbundet
Antall sider: 238

  [1504071537] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 
Knausgård, Karl Ove: UTE AV VERDEN
Knausgård, Karl Ove: UTE AV VERDEN
60.00 kr
129.00 kr
 

 

Carling, Finn: Forstenede øyeblikk - brukt bok
60.00 kr
80.00 kr
 

 
Knudsen, Sverre: Mannen som ble edru - brukt bok
Knudsen, Sverre: Mannen som ble edru - brukt bok
60.00 kr
100.00 kr
 

 
Ragde, Anne B. : På kloss hold
Ragde, Anne B. : På kloss hold
60.00 kr
149.00 kr
 

 
Sollers, Philippe : Underlig ensomhet - brukt bok
Sollers, Philippe : Underlig ensomhet - brukt bok
60.00 kr
80.00 kr
 

 

Tolstoj, Leo: Ungdom
60.00 kr
200.00 kr