Naveen, Mala: Desiland

Produkt 316/420
 

Klikk for større bilde
60.00 kr
389.00 kr
Lager
Antall
ØnskelisteMala Naveen:
Desiland

Det er høst 2008, den høsten Bombay settes under ild av terrorister, mens livet går sin vante gang i Oslo.

I en sydenblokk på Stovner bor familien Mehta - en norsk-indisk familie som er som mange andre familier. Det vil si hvis man ser bort fra at husets far, Shyam, er drittlei jobben som fysioterapeut, og bestemmer seg for å gjøre karriere ved å oversette sanger fra gamle hindifilmer.

Omtrent samtidig får hans kone Bharati satt sin lojalitet til venninnene i kitty party-gjengen på prøve når hun tar et selvstendig valg. Deres 22 år gamle datter Mita er rastløs og bryr seg lite om skandalene som rammer foreldrene. Men når regissørdrømmen plutselig banker på, vil hun feste familieskandalene til film.

Familiens stolthet, storebroren Suraj, har på sin side tatt med seg sin dunkle hemmelighet og reist til Bombay, hvor han ved hjelp av jetsetteren Jiya vil slå seg opp som utelivskonge. Her står derimot overraskelsene i kø for en «enkel» gutt fra Stovner.


For alle fire får forsøkene på selvrealisering uventede konsekvenser. Spørsmålet er om de kan stanse før hele familien går i oppløsning. Og hvilke forutsetninger har de ulike generasjonene for å løsrive seg.

"... et indisk-norsk familiedrama med humør, hjerte og hjerne. (...) en underholdende roman som på flere plan må kunne kalles uvanlig ..."
Kåre Bulie, Dagens Næringsliv

"Mala Naveens styrke er hennes opplagte fortellertalent. Det er vanskelig ikke å bli berørt av skjebnene ... [Romanen] har et klart kritisk blikk på mange av konfliktene som særlig andregenerasjonen innvandrere sliter med. Men det er et kjærlig blikk, formidlet av en forfatter som kjenner sitt stoff til bunns."
Turid Larsen, Dagsavisen

"Heldigvis finnes det høydepunkter ... Fritt plukket fra et halvmeterhøyt bokberg: Mala Naveens «Desiland», Steve Sem-Sandbergs «De fattige i Lodz» og Claretta Petaccis «Jeg, il Duces kvinne»."
Halvor Finess Tretvoll, Dagsavisen, om Bohøsten 2010

"Naveen har et fint driv i fortellingen, og hun klarer å skape troverdige karakterer som leseren blir nysgjerrig på (...)"
VG

"Et seriøst forsøk på å skrive 'The Great Novel' ".
Knut Hoem, Bok i P2

"Mala Naveeen kan kunsten å skape en litterær virkelighetseffekt ved å gå i dybden på visuelle detaljer, lukter, smaker, kort sagt det sanselige. (...) Naveen skriver både lettlest og underholdende ..."
Silje Stavrum Norevik, Bergens Tidende

"Naveen [har] lyktes med sitt prosjekt. Hun er skrivefør, ærgjerrig og ryddig med en overordnet plan for plot og personutvikling ... I hovedsak lykkes Naveen med å veve et svært mønster inn i én tekst: Her er klasse-, generasjons-, ekteskaps- og kjønnskonflikter, mobbing og selvmord, junkier og indisk herlighetsreligion, rase mot rase, misbruk og diskriminering på kryss og tvers, godhet, svik og terrorisme."
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Vanskelig å lese 'Desiland' uten at 'White Tiger' sniker seg inn. Det skulle jeg ønske den lot være - 'Desiland' er mye bedre og mer spennende."
Ingvild C. Herzog, daglig leder i Norsk Forfattersentrum, på Twitter

"I 'Desiland' møter vi en norsk-indisk familie i krise, men dette er ingen trist fortelling. Kjernefamilien på Stovner har gått i oppløsning, og med mot og fantasi kjemper far og mor, sønn og datter, for å finne nytt fotfeste. Romanen byr på en sjeldent rik historie, hvor vi møter et stort persongalleri og en kultur ukjent for mange. Først og fremst er 'Desiland' en medrivende og reflektert skildring av det å bli voksen, for første eller andre gang."
Norlis oktober-debutant, juryens begrunnelse (Juryen er oppnevnt av Norsk Kritikerlag)

"Språket er suverent, ikke minst tatt i betraktning at forfatteren er journalist til daglig, noe som krever en helt annen penneføring enn den hun legger for dagen her."
Fredrik Giertsen, Blend magasin

"Strømmen av både hendelser, karakterer og språk er så jevn, så gjennomført, så sikker og tidvis så suveren, at den lett drar leseren gjennom eventuelle forbehold, fra første til siste side."
Rune Berglund Steen, Samora

"Debutant som både overrasker og begeistrer. (...) Mala Naveen har laget spennende portretter av
familien på fire. (...) I temakrets ligger Naveen nære størrelser som Zadie Smith og Hanif Kureshi, og i det selskapet står hun seg ganske så godt."
Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

"Mala Naveen gir det norsk-indiske dramaet både hjerte og humør."
Eva Hilde Murvold, Trønder-Avisa (Terningkast 5)

Utgitt av Aschehoug 2010
ISBN 9788203196980
Innbundet
Antall sider: 473

  [9788203196980x] 
Skriv ut produktark