Nedrejord, Kathrine: Transitt

Produkt 404/420
 

Klikk for større bilde
199.00 kr
329.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

Kathrine Nedrejord
Transitt

Roman

 

En ung kvinne flytter hjem til Oslo etter å ha bodd i Paris i lengre tid. I Frankrike har hun hatt et intenst kjærlighetsforhold til Simon, som er gift, som har et barn og som hun oppdager at venter ett til. Hun forsøker å slå seg til ro i Norge, glemme Simon, og ta opp igjen kontakten med mora og søstera. Så en dag ringer Simon og sier han vil komme på besøk.

Kjærlighetsforholdet til Simon er skrevet fram med både stor følsomhet og en overraskende letthet, men rommer også en voksende uro. Transitt er en roman om tilhørighet og rastløshet, om endring og overgang, om lengselen bort og lengselen hjem, og om å lete etter seg selv i den andre. Innholdets karakter av drift og avløsning, gir formen dens naturlige, til dels helt nydelige flyt.

Omtale

"Lovende debut ... en vellykket svenneprøve ... Katrine Nedrejord har gitt stemme til en klok, ung kvinne med handlekraft og intellektuelle evner ... Familierelasjonene ... preges av debutantens sterke observasjonsevne, og fingerspissfølelse for å gi små, menneskelige detaljer en større symbolsk kraft. ... romanen fremstår som et organisk hele, et formmessig helstøpt univers som vokser frem foran øynene på den som leser ... Språket flyter lett og uanstrengt - Nedrejord kan kunsten å "grave frem" en roman som både er musikalsk og behagelig å lese"

SILJE STAVRUM NOREVIK, BERGENS TIDENDE

"Kathrine Nedrejord er den typen forfatterdebutant man umiddelbart forstår man vil høre mer fra. Hun kan skrive, og hun kommer antagelig til å bruke store deler av fremtiden sin nettopp på det. Fordi det ligger for henne, som det heter ... Transitt er en stilsikker debutroman, et solid stykke arbeid av Nedrejord og forlaget ... Nedrejord turnerer et gammelt tema om kjærlighet og begjær på en lett og uanstrengt måte ... Allerede etter en side forstår man at forfattren kan skrive, den første siden er skrevet, strøket og skrevet om igjen. Resultatet er blitt elegant, replikkene smetter hun uanstrengt inn i den løpende brødteksten"

ATLE CHRISTIANSEN, AFTENPOSTEN

"Løfterik debut. Talentet røpes fort. Det trengs ikke voluminøse romaner før man oppdager det. Slik er det med debutanten Kathrine Nedrejord ... beretningen er framført med et stilsikkert, kompositorisk grep ... Kjærlighetsforholdet mellom jeg-personen og den eldre mannen er vakkert og følsomt beskrevet, uten store ord eller språklige fakter. Her er verken for mye eller for lite i skildring og innlevelse. Tone og form trekker faktisk i retning av den store franske forfatteren Maguerite Duras. Vi har å gjøre med et litterært talent"

FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD

"God romandebut .... Kathrine Nedrejord har skrive ein nyansert og ettertenksam roman om eksistensiell smerte ... eit språk som løftar tektsen ... interessant som litteratur"

ODDMUND HAGEN, DAG OG TID

"Ung debutant med stort språkleg talent ... så stilsikker og presis at ein allereie etter eit par sider tenkjer at jammen skal det bli interessant å følgje med på kva ho gjer seinare ... Nedrejord set trekantdramaet fast i ei skruestikke, og vrir skrunøkkelen rundt 57 gonger"

NORA SIMONHJELL, MORGENBLADET

"intenst om desperate lengsler ... Bearbeidelse av kjærlighetssorg står sentralt i Kathrine Nedrejords debutroman, og hun skriver klokt om Det Aller Vondeste ... Nedrejord blander de forskjellige tidsplanene sammen til en helhet som ikke virker fragmentert, men som skaper en intens tilstedeværelse ... Forfatterens blikk på hverdagslivets detaljer er både skarpt og nydelig skildret"

ELLEN SOFIE LAURITZEN, KLASSEKAMPEN

"Lite i Transitt avslører at Kathrine Nedrejord bare er tjuto år gammel. Hun skriver gjennomborende, og modent, om en ung kvinnes mangel på tilhørighet, hennes ensomhet og sorgfullhet ... Nedrejord har gode forutsetninger for å lykkes i skrivegjerningen: Hun har følsomheten, refleksjonsevnen og språkbeherskelsen som skal til"

MAYA TROBERG DJUVE, DAGBLADET

"Den gamle historien har fått en definitivt ny vri. Det gjelder også selve formen som virker imponerende gjennomarbeidet hos en så ung debutant ... Nedrejord får med skarpe observasjoner og presist språk i en konsekvent gjennomtenkt form, satt ord på denne limbo-lignende tilstanden og gjort den tilgjengelig. Det er godt gjort."

KNUT FALDBAKKEN, VG

Utgitt av Forlaget Oktober 2010
Isbn 9788249506941
Antall sider: 180 

  [1506152007] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 

Mørch, Dea Trier: Morgengaven - brukt bok
50.00 kr
 

 

Fowles, John: Den franske løytnantens kvinne - brukt bok
50.00 kr
 

 

French, Marilyn: Vår Kjære Far - brukt bok
60.00 kr
70.00 kr
 

 
Dolfi, Alexandra: MANNEN I MITT LIV - brukt bok
Dolfi, Alexandra: MANNEN I MITT LIV - brukt bok
60.00 kr
75.00 kr
 

 
Knausgård, Karl Ove: UTE AV VERDEN
Knausgård, Karl Ove: UTE AV VERDEN
60.00 kr
129.00 kr
 

 
Haavardsholm, Espen: Lilit - brukt bok
Haavardsholm, Espen: Lilit - brukt bok
60.00 kr
130.00 kr