Hiide, Lisbet: Min fars hund

Produkt 344/420
 
Hiide, Lisbet: Min fars hund
Klikk for større bilde
149.00 kr
349.00 kr
Lager
Antall
Ønskeliste

 Lisbet Hiide

Min fars hund

roman

Min fars hund handler om en datters grenseløse kjærlighet til sin far. I et forsøk på å oppnå oppmerksomhet, og i beste fall ekte hengivenhet, forsøker Bella å bli en slags menneskelig hund for sin far.

Sammen med søsteren Lille K og foreldrene og en hel del andre slektninger (samt hunden Farah Dibah), vokser hun opp i en herskapelig og forfallen trevilla i Generalinne P’s vei: «Et hus fullt av hemmeligheter, stengt ute fra verden eller i sin egen verden.»

Min fars hund er en moderne fabel preget av overdrivelser, forstørrelser, bevisste feilproposjoneringer og en særpreget blanding av inderlighet og kynisme. Et grotesk eventyr og en gripende historie om å overleve.

Omtale

"Hiide maler opp familieuniverset som et absurd kollektiv av individer som er knyttet sammen på paradoksale og destruktive måter, og resultatet minner litt om mummifamilien mikset med store doser jelineksk wienerdekadense. Det er både morsomt og smertefullt å lese om Bellas forsøk på å ta hundens plass"

SUSANNE CHRISTENSEN, KLASSEKAMPEN

"herværende roman faller utenfor de fleste litterære rammer i samtidsdiktningen. Fortellingen om den selvvalgt innestengte familien Hansen inneholder misantropiske elementer som kan lede tanken hen på Rønnaug Kleiva, men Hiides skrift er adskillig mer underfundig og forseggjort ... Lisbet Hiide besitter billedskapende evner med et nær sagt intuitivt øye for det absurde i tilværelsen"

TERJE STEMLAND, AFTENPOSTEN

"Hvis det er mulig å snakke om et kunstnerisk tilbakeholdt «trykk», er romanen «Min fars hund» litteraturens svar på badeballen som er blitt holdt nede under vann og spretter opp med sin billedskapende og originale kraft. Som leser blir man tidlig slått av forfatterens evne til å skape et særegent - og tidvis absurd - romanunivers, befolket av aparte karakterer og med et språk så nyansert og originalt at det gir lesefryd selv på setningsnivå. Lisbeth Hiide mestrer kunsten å skape skjønnhet med språket, men ofte i kombinasjon med nærmest horroraktige beskrivelser av romanens indre verden og persongestalter"

SILJE STAVRUM NOREVIK, BERGENS TIDENDE

"Lisbet Hiide er en strålende forfatter som med romanen Min fars hund har skrevet sin beste bok ... Som helhet er Min fars hund en roman med rom for rikholdige språklige spill, sentrert om familiens galskap og villskap. Det er en grusom historie som fortelles i fabelens tilsynelatende nærmest humoristiske form. Og det er denne kombinasjonen av galskap, grusomhet og glitrende fabulering som setter romanen i en klasse for seg. Lisbeth Hiide er fortsatt en ener, selv om det går 14 år mellom hver roman"

GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD

"Fjorten år er ikkje så lenge når det ein ventar på er så interessant som Lisbet Hiides nye roman ... Personkarakteristikkane i Min fars hund er presise og står i ein kategori for seg sjølv ... Originalt, kresent og konsist ... Min fars hund er ein fabel: fandenivaldsk, feministisk, fadermorderisk familieabsurdisme ... Min fars hund står i klar forlenging av dei tidlegare bøkene til Hiide og forsterkar inntrykket av at her har ein å gjere med ein høgst original, kresen og konsistent forfattar"

NORA SIMONHJELL, MORGENBLADET

"Lisbet Hiides fjerde bok er noe utenom det vanlige. Hun skaper et litterært univers som likner virkeligheten, bortsett fra noen skrikende og bisarre detaljer ... Gjennomført og originalt ... Det er fjorten år siden Lisbet Hiides forrige roman. Hun har benyttet tiden godt"

MAJA TROBERG DJUVE, DAGBLADET

"Ingenting er morsommere enn en skakkjørt familie. Svart komedie det svinger av"

MARIA ÅROLILJA RØ, ADRESSEAVISEN, ÅRETS UTVALGTE 2010

"Boka kan leses som et grotesk eventyr og en gripende historie om å overleve. Man finner både det groteske, absurde og fantastiske. Skildringen av hengivenheten mellom to søstre er rørende. Nykkene til faren og hunden er skildret som tragiske. Kanskje tragikomiske. Denne boka er definitivt en bok som skiller seg ut"

MARI HONNINGDAL, PORSGRUNNS DAGBLAD

Utgitt av Forlaget Oktober 2010
ISBN 9788249507276
Innbundet
Antall sider: 245

  [9788249507276] 
Skriv ut produktark

 
 
Vi anbefaler også:
 
 

Bonde, Heidi: Marsipangrisen - brukt bok
75.00 kr
 

 
Wassmo, Herbjørg: HUDLØS HIMMEL - brukt bok
Wassmo, Herbjørg: HUDLØS HIMMEL - brukt bok
50.00 kr
 

 

Bildøen, Brit: Mitt milde vesen
129.00 kr
350.00 kr
 

 

Borge, Per Erik: HARPUNEN I HJERTET - brukt bok
75.00 kr
150.00 kr
 

 
Sveen, Karin: Døtre - brukt bok
Sveen, Karin: Døtre - brukt bok
50.00 kr
 

 

Andersen, Anders T. : Thomas Olsens første verdenskrig
189.00 kr
389.00 kr
 

 
 
     
 

Handlekurven din er tom

Nyhetsbrev